Оселедець в картоплі
Інгредієнти:
оселедець (солоний) - 200 гр.
вино (червоне сухе) - 50 мл.
оцет (столовий, 70%) - 1 ч. л.
перець (чорний мелений)
цукор - 1 ст. л.
масло рослинне (3 ст. л. в маринад і 1 ст. л. на обмазку формочок) - 4 ст. л.
цибуля ріпчаста - 2 шт.
зелень (кріп, петрушка, кінза (рубана)) - 1 ст. л.
картопля - 4 шт.
яйце - 1 шт.
крохмаль (картопляний) - 1 ст. л.
кріп (сушений) - 1 ст. л.
горіх мускатний (мелений) - 1 ч. л.
сіль
салат (зелений, листовий)
журавлина (свіжа, морожена) - 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Солоний оселедець очистити від кісток, шкури, обробити на філе. Нарізати оселедець на шматочки. Почистити цибулину, нарізати кільцями.
Приготувати маринад з вина, оцту, цукру, перцю, олії, порізаної зелені.
Залити маринадом оселедець і цибулю.
Далі приступаємо до приготування кошичків з картоплі, у яких ми будемо сервірувати нашу оселедчик. Розраховуємо по одній великій картоплині на кошичок. Очищену картоплю натерти на тертці (як морква по-корейськи).
У натерту картоплю кладемо яйце, крохмаль, мускатний горіх, сухий кріп, сіль. Ретельно перемішуємо.
Формочки змащуємо маслом. І викладаємо картопляну масу, формуючи з неї дно і бортики. Ставимо формочки в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
В остиглі кошики викладаємо маринований оселедець. Сервіруємо на салатному листі, посипаємо зверху журавлиною.
Смачного!