Відкрити категорії

Тефтелі у пароварці




Інгредієнти:
Куряче філе 500 г
Рис довгозернистий 100 г
Свіжий імбир 20 г
Лавровий лист 4 шт.
Сік лимонний 2 ст. л.
Кунжутне масло 30 мл
Морська сіль 3 г
Вода кип ’ ячена 2 ст. л.
Цибуля ріпчаста 1 шт.

Спосіб приготування:
Для приготування тефтельок необхідно взяти куряче філе, довгозернистий рис басматі, імбир, лавровий лист, сіль морську, кунжутне масло, цибулину невеликого розміру, кип'ячену воду.

Тефтелі у пароварці



Рис промити, замочити в теплій воді на 2 години.


Цибулю нарізати дрібними кубиками.



Подрібнити куряче м'ясо в м'ясорубці або за допомогою блендера. З'єднати з цибулею. Додати кунжутну олію (будь-яке рослинне), пару ложок кип'яченої води, щоб тефтелі були соковитіші.



Дуже добре вимісити фарш. Мокрими руками, відокремлюючи невелику кількість фаршу, сформувати невеликі кульки.



Рис промити. Дуже добре просушити на серветці. Висипати рис на тарілку, обваляти м'ясні кульки в рисових зернах, щільно притискаючи їх руками до м'яса.



В піддон, через який буде проходити пар, покласти шматочки кореня імбиру і лаврові листки.



Розкласти рисові кульки в лоток пароварки на відстані один від одного, щоб не пошкодити колючки майбутніх їжачків. Готувати на пару 40 хвилин.



Ось такі кульки в голочках вийшли в результаті. Обережно вийняти тефтелі з лотка пароварки. Викласти на тарілку.



Якщо тефтелі зробити овальними, можна отримати справжніх їжачків. Прикрасити очками і носиком мордочку їжака. Дітям таку страву доведеться за смаком. Подавати тефтелі гарячими до обіду або вечері. Холодними вони теж дуже смачні.



Смачного!

  Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/tefteli-na-paru

Тефтелі у пароварці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com