Тефтелі у пароварці



Тефтелі у пароварці


Інгредієнти:
Куряче філе 500 г
Рис довгозернистий 100 г
Свіжий імбир 20 г
Лавровий лист 4 шт.
Сік лимонний 2 ст. л.
Кунжутне масло 30 мл
Морська сіль 3 г
Вода кип ’ ячена 2 ст. л.
Цибуля ріпчаста 1 шт.

Спосіб приготування:
Для приготування тефтельок необхідно взяти куряче філе, довгозернистий рис басматі, імбир, лавровий лист, сіль морську, кунжутне масло, цибулину невеликого розміру, кип'ячену воду.

Тефтелі у пароварці



Рис промити, замочити в теплій воді на 2 години.

Тефтелі у пароварці



Цибулю нарізати дрібними кубиками.

Тефтелі у пароварці



Подрібнити куряче м'ясо в м'ясорубці або за допомогою блендера. З'єднати з цибулею. Додати кунжутну олію (будь-яке рослинне), пару ложок кип'яченої води, щоб тефтелі були соковитіші.

Тефтелі у пароварці



Дуже добре вимісити фарш. Мокрими руками, відокремлюючи невелику кількість фаршу, сформувати невеликі кульки.

Тефтелі у пароварці



Рис промити. Дуже добре просушити на серветці. Висипати рис на тарілку, обваляти м'ясні кульки в рисових зернах, щільно притискаючи їх руками до м'яса.

Тефтелі у пароварці



В піддон, через який буде проходити пар, покласти шматочки кореня імбиру і лаврові листки.

Тефтелі у пароварці



Розкласти рисові кульки в лоток пароварки на відстані один від одного, щоб не пошкодити колючки майбутніх їжачків. Готувати на пару 40 хвилин.

Тефтелі у пароварці



Ось такі кульки в голочках вийшли в результаті. Обережно вийняти тефтелі з лотка пароварки. Викласти на тарілку.

Тефтелі у пароварці



Якщо тефтелі зробити овальними, можна отримати справжніх їжачків. Прикрасити очками і носиком мордочку їжака. Дітям таку страву доведеться за смаком. Подавати тефтелі гарячими до обіду або вечері. Холодними вони теж дуже смачні.

Тефтелі у пароварці



Смачного!

  Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/tefteli-na-paru


Тефтелі у пароварці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок