Відкрити категорії

Вареники з картоплею




Інгредієнти:
3,5-4 склянки борошна,
1 яйце,
1 склянка рідини ( молоко+вода),
1 ч. л. солі,
Картопляне пюре.
Вершкове масло.

Спосіб приготування:
Відміряти в миску борошно, додати сіль і все добре перемішати.

В склянці виделкою збити яйце.

Сюди ж додати тепле молоко і воду (води трохи більше, ніж молока), перемішати виделкою.

Виливаємо цю суміш в борошно і замішуємо руками тісто. Можливо внаслідок різниці в сортах борошна доведеться додати ще трохи води або ж зменшити кількість борошна.





І на пару годин розмістити тісто в поліетиленовий пакет (нехай полежить на столі при кімнатній температурі).



Воно там добре вiдлежиться, стане м'якше і після цього вимісити до однорідності його буде простіше. М'яке тісто виходить, еластичне.

Все тісто розділити на порції ( можна ковбаску скачати і розрізати її на 4-5 частин ) і знову відправляємо в пакет.


Потім з кожного порційного кусоча зробити корж.

І після цього качалкою розкаати його в пласт і чашечкою чи стаканчиком вирізати кругляшки. Робити їх великими ( діаметром 8-9 см ) , оскільки при защіпі "косичкою" розмір вареників зменшиться.



Накладаємо начинку і ліпимо вареник як звичайно.



Потім ще раз пройдемося по защипу вареника, роблячи його (защипами ) ширше і тонше . Це для того, щоб косичка дуже товстою і грубою не вийшла .



Однією рукою тримайте вареник, а іншою робимо косичку. Працюють великий (зверху вареника ) і вказівний (під вареником ) пальці.
Великим пальцем піднімаєте куточок вгору.



Придавлюйте його добре.



Виходить так.



Щоб новий защіп не був товстим ще раз придавіть його подушечками пальців і одночасно відтягує вушко (назвемо його так умовно ) .



Великим пальцем піднімаємо вушко вгору, загортаємо.



Притискаємо.



Після загинання куточка, притискаєте його сильно як би раздавлюючи подушечками вказівного і великого пальців , одночасно відтягуючи його в бік . Виходить як би вушко, що вам знову треба загортати . І не забувайте, що рухається не рука, яка плете кіску, а рука, що тримає вареник повертає його.









Коли всі вареники зліплені, відварюємо в киплячій підсоленій воді кілька хвилин та змащуємо маслом.



Смачного!












Вареники з картоплею


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Стас
Виглядає дуже смачно! Дякую!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com