Відкрити категорії

Голубці запечені




Інгредієнти:
М'ясо 800 грамів на фарш,
Вершкове масло,
Цибуля,
Помидор,
Рис,
Бульйон,
Борошно,
Сметана,
Перець і сіль.

Спосіб приготування:
Беремо не жорстку капусту. Вона не кругла, а як би плеската і листочки її тендітні та ніжні.



Для початку ми крутнемо м'ясо 800 грамів на фарш. Нагріємо вершкове масло. І в маслі припустим цибулю до солодкого смаку.



Після цього введемо в фарш припущенну цибулю, один очищений від шкірки і тертий на терці помідор і відварений рис. Змішаємо все, посолимо-поперчимо й відставимо.



Тепер розведемо бульйон, десь 2 - 2,5 склянки.



Знову сковорідку на плиту і в неї вершкове масло - топимо. У розтоплене масло вводимо борошно і смажимо її, дивимося, щоб не пригорала і не комковалась. Дуже важливо це.




Як тільки борошно з маслом приготувалася - вводимо туди півсклянки сметани і перемішуємо.



Потім все це вводимо в бульйон і перемішуємо, нагріваючи на плиті - не кип'ятимо!



Беремося за капусту. Вирізаємо з неї качан і в гарячу воду її. Не варимо її і не кип'ятимо теж. Від цієї процедури листочки її трохи розпаряться.



Потім хвилин через 5 - 10 перевернемо капусту і далі паримо.



Попарив капусту, відокремлюємо її листочки і складаємо ось так. З цих листочків і будуть наші голубці.



З листочків видаляємо-вирізаємо жилки. Хтось просто відбиває цю смужку, не вирізаючи.

Тепер наповнюємо капустяний лист фаршем.



Скрутим його з одного боку щільно.



Зберемо края зі сторін і складемо їх.



А потім скрутим ось такий голубець.



Голубці закручуємо і викладаємо у форму, яка відправиться в духовку - будемо голубці запікати.

Щільно уклавши голубці, заливаємо їх підливкою, яку ми зробили з олії, борошна, сметани і бульйону.



Відправляємо форму з голубцями в духовку при температурі 200 градусів.



Хвилин Через 40 - 45 дивимося і бачимо, що вони у нас вже готові.



Тут хочу попередити: робіть все, щоб зверху у вас голубці не пригоріли. Є такі духовки, у яких верх сильно нагрівається... Тому або по ходу відключайте верх або накривайте голубці фольгою або папером для випічки.

Знімаємо голубці на плато і поливаємо бульйоном з форми.





Смачного!




Голубці запечені


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com