Узбецький плов



Узбецький плов


Інгредієнти:
400 г жирної баранини або свинини
2 - 3 ст рису
200-300г моркви
150-200 г цибулі
200 г сала або рослинного масла
4 ст води

Приготування
1) Баранину або свинину нарізати невеликими кусочкаміі обсмажити в чавунному казанку в сильно розігрітому жирі (рослинній олії), після цього додати цибулю, нарізану півкільцями, а потім морквину, нарізану соломкою, і обсмажити разом з бараниною.

2) Потім баранину залити водою, додати сіль і перець за смаком і довести до кипіння.

3) Рис ретельно промити, зливаючи воду 3-4 рази, покласти в казанок з м'ясом і розрівняти.

4) Коли вода википить, на поверхні рису зробити кілька заглиблень (до дна казанка); щоб плов не підгорів, влити в поглиблення по 1-2 ст ложки води, після чого казанок щільно закрити кришкою і залишити на 30 хвилин на дуже слабкому вогні.

5) при подачі на стіл плов укласти на блюдо у вигляді гірки, зверху помістити шматочки баранини (свинини) і посипати цибулею (за бажанням)


Узбецький плов


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок