Швидкий плов на сковороді
Сьогодні приготуємо швидкий плов з куркою на сковороді.
Інгредієнти:
м'ясо курки - 500 г;
довгозернистий рис - 500 г;
вода - 900 мл - 1 л;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
часник - 5 зубчиків;
приправа до плову - за смаком;
сіль за смаком;
рослинна олія.
Процес приготування плову на сковороді.
Добре промиваємо рис холодною водою. Зливаємо воду, поки вона не стане прозорою.
У стегенцях вирізаємо кісточки і нарізаємо м'ясо на середні шматочки.
В добре нагріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо м'ясо і цибулю. Додаємо сіль і приправи, добре перемішуємо. Обсмажувати до золотистого кольору цибулі. Сковорода для приготування повинна бути глибокою і з кришкою.
Додаємо моркву, але перемішувати її не треба. На моркву рівним шаром викладаємо рис.
Вставляємо в рис зубчики часнику і трошки солимо. Заливаємо рис тонкою цівкою холодної води. Накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні 10 хвилин. Зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо ще 15 хвилин. Кришку відкривати не потрібно. Вимикаємо вогонь і залишаємо плов на плиті ще на 10 хвилин.
По закінченню часу відкриваємо кришку і перемішуємо плов.
Цей плов на сковороді варіант швидкого і більш легкого плову. Він розсипчастий, ароматний і смачний. Смачного.
