Як приготувати кускус
З кускусом моя сім'я вже непогано знайома. Я так дуже люблю, передусім за те, що варити не треба: залив водою, дав настоятися і все! Але в такому варіанті приготування кускусу нам вже набрид, і я вирішила над ним провести експерименти. В холодильнику, з нагоди, завалялося трохи печериць, а в морозилці - пакування овочів. Ось, що з цього вийшло.
Інгредієнти:
- кускус - 200 г;
- шампіньйони - 300 г;
- овочева суміш (у мене «мексиканська» - квасоля стручкова, морква, горошок, кукурудза, болгарський перець) - 400 г;
- цибуля - 1 шт.;
- сіль, спеції;
- соєвий соус.
Як приготувати кускус з фото.
Кускус готуємо за традиційною схемою: заливаємо окропом у співвідношенні 1:2, закриваємо кришкою і даємо настоятися.
В цей час займемося грибами. Чистимо та миємо печериці.
Ріжемо і обсмажуємо разом з цибулею. Я додала парочку білих «для запаху».
Як тільки вкриються золотистою скоринкою, висипаємо до них заморожені овочі.
Можна, зрозуміло, і свіжі, підійдуть будь-які, які є. Думаю, буде добре з цукіні або баклажанами, але, на жаль, у нас не сезон.
Обсмажуємо гриби з овочами на середньому вогні. Коли овочі будуть готові, викладаємо в сковорідку наш готовий кускус.
Солимо. Додаємо улюблені спеції. Виливаємо пару ложок соєвого соусу.
Акуратно все перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо постояти хвилин 10-15, щоб смаки змішалися. Ось який незвичайний гарнір у нас вийшов.
Він хороший, до речі, і як самостійне блюдо. Та й тим, хто дотримується посту, теж допоможе урізноманітнити свій раціон. А діткам, які не люблять різні овочі, можна замаскувати в цьому блюді і згодувати все, що завгодно.