Відкрити категорії

Китайські новорічні пельмені




Новорічні пельмені - це традиційне блюдо китайської кухні, пельмені у нас скрізь: на сніданок, на будь-який перекус і по святах. На китайський Новий рік родина збирається разом і всі разом ліплять пельмені, це весело і це прекрасна можливість поспілкуватися. Існує безліч рецептів, в залежності від провінції і місцевості. На півдні Китаю пельмені на Новий рік не роблять, а роблять рисові кульки з начинкою tang yuan, але про них пізніше.

Інгредієнти:
фарш свинячий - 400 г;
капуста пекінська - 150 г;
гриби гливи (вешенка) - 150 г;
борошно пшеничне - 500 г;
яйця курячі - 1 шт.;
приправа китайська - 0.5 ч. л;
китайський оцет xiang cu - 5 ст. л.;
часник - 2-3 зубчики;
сіль - 1 ч. л.;
олія кунжутна - 1 ч. л.;
кунжут білий - 5 ст. л.;
соєвий соус - 3 ст. л.

Як приготувати китайські новорічні пельмені.


І так, для начинки нам потрібен свинячий фарш.

1


Так само нам потрібні гриби глива, їх треба добре помити і очистити від дрібних зародків грибів і від грибниці.

2

Пекінської капусти відрізаємо кілька колечок.

3


Тепер у блендері подрібнюємо капусту і гриби і додаємо у фарш.

4


Так само додаємо одну столову/десертну ложку концентрованого соєвого соусу, чайну ложку приправи wu xiang fen і трохи білого кунжуту.

5


Приправа wu xiang fen виглядає так.

6


Далі вимішуємо начинку чистою рукою до однорідного стану.

7


Тепер тісто. Це може бути звичайне тісто для вареників або пельменів. У мене такий варіант: в сухе борошно я додаю яйце і розтираю його рукою, потім починаю поступово додавати води.

8

 

9


Тепер приступаємо до ліплення пельменів. Традиційно пельмені по формі повинні нагадувати старі китайські гроші (вони нагадували форму імператорської корони і робилися з срібла або золота).

10

 

11


Таким же чином формуємо всі інші пельмені.

12


Пельмені можна і варити, смажити і парити. На весняне свято (Новий рік) їх як правило не смажать. Тому я волію паровий метод, це виключає ймовірність того, що вони розваряться, розклеїтися і втратять вигляд.

13


Парити їх потрібно приблизно 10-15 хвилин. Соус до пельменів зазвичай робиться з китайського пряного оцту, трохи соєвого соусу, подрібнений часник, подрібнений перець чилі і кунжутна олія гарячого віджимання. Так само якщо є кінза і зелений лук, їх теж можна дрібно порізати в соус (на жаль, у мене не виявилося).

14


Все разом виглядає чудово. Приємного апетиту, і зі Східним Новим Роком!


Китайські новорічні пельмені


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com