Як приготувати лисички
Лисички дуже смачні гриби. Можна використати і інші гриби для цієї страви.
Інгредієнти:
Гриби (лисички) - 1 кг.,
дві цибулини,
три зубчики часнику,
300-350 г сметани,
чайну ложку солодкої паприки,
сік половини лимона,
пучок петрушки,
чайну ложку борошна,
сіль, перець.
Як приготувати гриби лисички в сметані.
Для початку гарненько промиємо гриби. Щоб відмити від піску і землі можна використати щітку. Гарненько прополощимо і відкинемо на друшляк, щоб стекла зайва вода. Якщо є великі гриби, наріжемо їх. Дрібні залишимо як є.

Цибулю дрібно наріжемо і обсмажимо. До рум'яного кольору.

Додамо паприку і добавимо лимонний сік. Перемішаємо.
Засипаємо гриби, знову перемішуємо. Накриваємо кришкою.
Вогонь на мінімум, тушкуємо хвилин 30. Тепер знімаємо кришку, даємо рідині випаруватися. Солимо, перчимо, додаємо часничок (нарізаний часник дуже дрібно), збільшуємо вогонь і обсмажуємо гриби до невеликої скоринки.
Перекладаємо наші лисички у форму для запікання. Велику (3/4) частину сметани змішуємо з борошном. Виливаємо сметану в гриби.

Відправляємо в духовку (160-180 градусів) хвилин на п'ять.
Тим часом натираємо сир і ріжемо петрушку. Дістаємо гриби. Решту сметани змішуємо з сиром і петрушкою.
Викладаємо зверху і знову в духовку хвилин на п'ять, щоб сир розплавився.
До лисичок що добре? Відомо що, картопля, відварена і обсмажена. І ще зелені. Дуже смачно, і м'яса не потрібно.
Смачного!
