Відкрити категорії

Домашній лимонад



Домашній лимонад


Інгредієнти:
Лимон - 1 килограм.
Тростинний цукор - 1 склянка (ємність склянки 250 мілілітрів).
Вода чиста дистильована - 2 склянки.
Лід кубики - 2-3 на 1 склянку або за смаком (ємність склянки для подачі 300 мл).

Домашній лимонад, це смачний і освіжаючий напій, яким можна радувати себе в будь-який час року. До смішного швидкий у приготуванні та недорогий, солодкий, ароматний, лимонний нектар багатий вітаміном С який так потрібен людям. Один стакан цього напою замінює добову норму цього необхідного для нашого життя вітаміну.

Спосіб приготування:
Потрібну кількість лимонів промийте під проточною водою, обсушіть паперовими рушниками. Потім по черзі укладіть лимони на обробну дошку, розріжте кожен цитрус на 2 половинки і за допомогою ручної соковижималки видавіть сік лимонів прямо в мірний стакан. З 1 кг лимонів повинне вийти приблизно 500 - 600 мл чистого лимонного соку.



Після візьміть шматочок стерильної марлі і по черзі покладіть в неї вичавлені лимони. Чистою рукою стисніть лимон в марлі і вичавіть з нього сік до останньої краплі.



Цей процес потрібний для того, щоб не втратити жодної крапельки дорогоцінної рідини і для того, щоб у ваш сік не потрапили кісточки і шматочки плівок.

Увімкніть плиту, на середню температуру, поставте на неї сотейник з потрібною кількістю чистої дистильованої води і доведіть до кипіння.



Після того як вода закипіла, всипте в неї необхідну кількість тростинного цукру. Не зупиняючись, перемішуйте рідку масу кухонних лопаткою і варіть сироп протягом 5 - 6 хвилин до повної готовності і розчинення цукру.

Після зніміть сотейник з плити і дайте сиропу охолонути до кімнатної температури. Після того як сироп охолов, влийте в нього тонкою цівкою лимонний сік і перемішайте лимонну масу кухонних лопаткою до однорідності.



В результаті у вас повинно вийти приблизно 1,2 - 1,3 літрів лимонного соку. Тепер перелийте лимонний нектар із сотейника в чисту стерилізовану двох літрову банку або контейнер з щільною кришкою.

Поставте ємність в холодильник на 1 - 2 години, в залежності від того, яку температуру напою ви віддаєте перевагу. Після налийте сік в стакан і розведеним кубиками льоду або холодної чистою, кип'яченої дистильованою водою.



Ідеальне співвідношення - це в 300 грамовий стакан для подачі, налити 230 - 250 мл соку і додати холодну воду, щоб вона доходила до майже бортика склянки або покласти кубики льоду, так щоб рівень соку піднявся майже до рівня бортика склянки. Освіжаючий сік готовий.



Лимонний сік подається охолодженим для дорослих і кімнатної температури для дітей. Цей напій наливають у високий 300 грамовий стакан для подачі і якщо треба охолоджують кубиками льоду або холодної чистої дистильованою водою.

Якщо ви подаєте лимонний сік, на торжество, бажано налити його в графин і додати в нього нарізану кільцями лимон разом з льодом. Цим видом соку можна підсолоджувати такі аперитиви як віскі, сухе біле вино, горілка, або додавати у фруктові лікери і настоянки, він надає аперитивам якусь родзинку.

Смакуйте з задоволенням і насолоджуйтесь!

- Іноді лимонний сік готують на меду, такий сік виходить набагато корисніше. Збільшіть кількість води на 100 - 150 мл і замість цукру покладіть в неї 300 грам меду будь-якого виду. Після того як мед розтане, остудіть сироп і процідити через марлю, для того щоб не було осаду у вигляді бджолиного воску.

- Лимонний сік можна додавати різні види сиропу надає напою різні смакові відтінки, наприклад вишневий, яблучний, мандариновий або будь-який інший.

- Варити сироп можна в будь-який алюмінієвій ємності.

- Лід для даного виду напою краще готувати з кип'яченої, чистої дистильованої води.

- Під час приготування льоду ви можете додати у воду кілька крапель сиропу або розбавити її невеликою кількістю лимонного соку.


Домашній лимонад
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com