Відкрити категорії

Запечені яблука з медом і горіхами


Запечені яблука з медом і горіхами

Інгредієнти:

середні яблука - 4 шт.;
волоські горіхи - 20 г;
ізюм - 40 г;
мед - 2 повні ст. л.;
кориця - 0,5 ч. л.

Яблука, запечені з медом і горіхами в духовці - це смак дитинства. Це неймовірно смачний десерт як для дорослих, так і для дітей. Готуємо смачний і корисний десерт - запечені яблука з медом і горіхами в духовці.

Для яблук, запечених в духовці, підходять майже всі сорти. Нас ніщо не обмежує. Так що вибирайте свій улюблений сорт або запікайте відразу кілька різних.

Процес приготування яблук в духовці з медом та горіхами.

  1. Почніть нагрівати духовку. Встановіть 180 градусів з нагріванням вгору-вниз.

    Всі яблука ретельно вимити та обсушити паперовим рушником, а потім з кожного шматочка зрізати «капелюшок» з хвостиком. Відкладіть верх яблука вбік і приберіть всі гнізда з центру яблук. Ви можете зробити це за допомогою невеликого ножа або спеціального інструменту.
    Яблука очистити від середини та вирізати все насіння
  2. Прийшов час для яблучної начинки. В одній мисці змішайте ізюм, 2 повні ст. л. меду, кілька волоських горіхів і 0,5 ч. л. кориці.

    Порада: родзинки можна легко замінити сушеною журавлиною, а волоські горіхи - горіхами пекан. Ви можете використовувати будь-який рідкий мед або сироп, наприклад, кленовий.
    Підготувати начинку для яблук
  3. Рівномірно розподіліть цю суміш по кожному яблуку. Посипати яблука корицею і закрити «капелюшком» з хвостиком. Перед тим як поставити яблука в духовку, можна зверху змастити їх невеликою кількістю меду або сиропу.
    Розподілити начинку в яблука та накрити їх кришечкою
  4. Викладіть яблука в неглибоку форму або на звичайний лист в попередньо розігріту духовку. Виберіть середню полицю духовки і запікайте яблука близько 40 хвилин.
    Випікати яблука в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин
  5. Якщо у вас маленькі яблука, цілком можливо, що вони запечуться через 30 хвилин. Для запікання великих яблук може знадобитися і до 60 хвилин.

    Смачного!
Час приготування: 40 хвилин
Час на підготовку: 10 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Запечені яблука з медом і горіхами - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 247 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 77)
Ключові слова: Десерти / Солодощі / Дитяча кухня

Запечені яблука з медом і горіхами


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com