Відкрити категорії

Панна Котта


Панна Котта

Інгредієнти:

вершки 30% - 200 мл;
ванільний цукор - 4 ст. л. (50 г);
желатин - 14 г;
молоко - 200 мл;
вода - 50 мл.

Для полуничного мусу:
мед або ванільний цукор – 1 ч. л.;
полуниця - 200 г;
лимонний сік - 2 ст. л.

Десерт Панна Котта - відмінна ідея для швидкого, смачного, простого і надзвичайно красивого десерту, який добре підходить для домашніх вечірок.

Процес приготування десерту Панна Котта.

  1. Налийте 50 мл води в невелику миску. Покладіть 14 г желатину. Розмішайте і відкладіть, щоб желатин набухав.
    Заливаємо водою желатин
  2. Приготуйте невелику каструлю. Влийте в неї 200 мл молока і стільки ж 30% вершків. Додайте 4 ст. л. ванільного цукру, але ви також можете використовувати звичайний цукор і додати трохи есенції.
    Додаємо в окрему миску 200 мл молока, 200 мл вершків та 4 ст. л. ванільного цукру
  3. Почніть нагрівати молоко, вершки і цукор. Я рекомендую помішувати, поки цукор повністю не розчиниться. Солодке молоко має майже кипіти. Потім зніміть каструлю з вогню і додайте набряклий желатин. Перемішайте його в гарячому молоці, поки він повністю не розчиниться.
    Молоко гріємо та додаємо желатин
  4. Таке гаряче ще солодке ванільне молоко з желатином можна розлити по креманкам (у даному випадку діаметр 7,5 см, висота 4 см, місткість 130 мл).
    Молоко роздиваємо по формах
  5. Помістіть креманки з молоком в холодильник до повного застигання. Десерт буде готовий через 2-3 години.
    Форми відправляємо в холодильник
  6. Поки ваша Панна Котта застигає в холодильнику, ви можете приготувати полунийчний соус. Якщо ви використовуєте заморожену полуницю, необхідно розморозити її, наприклад, в мікрохвильовій печі на низькій потужності. Додайте мед або цукор (ваніль) в миску і свіжовичавлений лимонний сік. Змішайте мус, наприклад, за допомогою ручного блендера.
    Готуємо полуничний соус
  7. Тепер дістаємо креманки з холодильника, Панну Котту слід перенести на окремі тарілки. Щоб легко перекласти десерт на тарілку, потрібно його лише на деякий час помістити в миску з окропом. Переконайтеся, що вода не потрапляє в десертну форму. Крім того, не тримайте форми в гарячій воді занадто довго.
  8. Подаємо Панна Котта з приготованим полуничним соусом. Десерт слід зберігати в холодильнику перед подачею на стіл. Смачного!
Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Італійська
Опис: Панна Котта - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 230 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 52)
Ключові слова: Десерти / Італійська кухня

Панна Котта


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com