Відкрити категорії

Полуничний мус


Полуничний мус

Інгредієнти:

свіжа або заморожена полуниця - 500 г;
вершки 30% - 1 стакан (250 г);
желатин - 4 ч. л.;
цукрова пудра - 3 ст. л.;
лимонний або лаймовий сік - 3 ст. л.

Сьогодні готуємо полуничний мус. Готується полуничний мус абсолютно просто, а виходить незрівнянним: ароматним, ніжним, охолоджуючим. Просто супер десерт.

Процес приготування полуничного мусу.

  1. Вимийте 0,5 кг полуниці і наріжте на більш дрібні шматочки. Якщо у вас є заморожена полуниця, то вам не потрібно її розморожувати. Просто покладіть у маленьку каструлю і почніть нагрівати на середньому вогні. Не накривайте каструлю кришкою. Розмішайте полуницю дерев'яною ложкою. Її слід готувати приблизно 10 хвилин.
    У каструлі десь 10 хвилин варимо полуницю
  2. Зніміть каструлю з конфорки і залиште на кілька хвилин, поки вона не охолоне. Помістіть 4 невеликі ч. л. желатину в невелику миску. Налийте 3 ст. л. звичайної води і залиште желатин на п'ять хвилин, щоб він трохи набух.
    В 4 невеликі ч. л. желатину наливаємо 3 ст. л. звичайної води, залишаємо набухати
  3. Перебийте гарячу полуницю блендером. Налийте 3 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку та додайте набухлий желатин. Змішайте вміст протягом декількох хвилин, поки желатин повністю не розчиниться.
    В полуницю додаємо желатин, перебиваємо блендером до однорідності
  4. Залиште полуницею з желатином охолоджуватися. Помістіть 1 стакан 30% вершків у високу миску. Додайте 3 ст. л. цукрової пудри або близько 60 г цукру. Перемішуйте близько 20 секунд. Помістіть блюдо з кремом і цукром в морозильну камеру на 20 хвилин, щоб воно сильно охололо. Сильне охолодження вершків дуже важливо, особливо в спекотні дні. Вийміть добре охолоджені вершки з морозильника і відразу ж почніть збивати з максимальною швидкістю.

    Збивайте вершки, поки вони не стануть жорсткішими. Це може зайняти 1 хвилину або трохи довше. Будьте обережні, щоб не збивати занадто довго, тому що крем почне заварюватися і розшаровуватися. Як швидко ви отримаєте ідеально збиті вершки, залежить від жирності вершків, ступеня їх охолодження і потужності міксера.
    Збиваємо охолоджені вершки
  5. Беремо полуницю, яка ще не стигла, виливаємо в трохи більшу миску. Поступово додамо збиті вершки. Після кожної порції акуратно перемішуємо шпателем. В кінці використовуємо міксер і на найнижчій швидкості об'єднаємо всі інгредієнти в однорідний пухнастий мус.
    З'єднуємо вершки з полуницею
  6. Полуничний мус тепер можна покласти назад в холодильник до повного охолодження.
  7. Готово. Смачного!
Час приготування: 3 години
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Полуничний мус - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 140 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 67)
Ключові слова: Десерти / Морозиво

Полуничний мус


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Максим
Хороший рецепт. Жду с нетерпением следующего
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com