Відкрити категорії

М’ятне морозиво


М’ятне морозиво

Інгредієнти:

вершки 30% - 250 г;
свіже листя м'яти - 2 гілочки;
маскарпоне - 6 повних ст. л.;
згущене молоко - десь 250 г;
лимонний або лаймовий сік - 3 ст. л.
шоколад для посипки.

Сьогодні готуємо дуже смачне м’ятне морозиво. Готується воно дуже просто. Готуємо морозиво вдома з покроковими фото. Це десерт, який може зробити кожен.

Процес приготування м’ятного морозива.

  1. Промийте гілочки м’яти під холодною водою і висушіть.
    Промити гілочки м’яти
  2. Видаліть все листя і помістіть їх в чашку міксера. Влийте сюди ж 3 ст. л. свіжовичавленого лимонного або лаймового соку. Перебийте все це в кашу.
    В міксер додати листя м'яти і 3 ст. л. лимонного соку
  3. Додати 200 г сиру маскарпоне (це приблизно 6 повних ложок). Продовжуйте змішувати, поки інгредієнти не об'єднаються в однорідну масу. Шматочки м'яти можуть бути і видні. Якщо колір крему виходить занадто блідий, то ви можете додати трохи зеленого харчового барвника.
    Додати 200 г сиру маскарпоне і збити
  4. У велику миску помістіть згущене молоко. Додайте до нього маскарпоне і м'ятний крем. Все ретельно перемішайте, наприклад, за допомогою кухонного шпателя.
    Змішати 3/4 склянки згущеного молока, маскарпоне і м'ятний крем
  5. Вершки 30% рекомендуємо поставити в морозилку на 20 хвилин. Чим краще охолоджені вершки, тим швидше і легше їх збити. Дістаньте добре охолоджені вершки з морозильника і почніть збивати з максимальною швидкістю. Збивайте крем тільки до тих пір, поки він не загусне. Це може зайняти хвилину або менше. Будьте обережні, щоб не збивати їх занадто довго. Крем може бути готовий навіть після 40 секунд збивання (багато що залежить від ступеня охолодження і потужності міксера).

    Додайте порціями в миску з м'ятною рідиною. Змішайте обережно, але ретельно. Ви можете використовувати міксер на низькій швидкості.
    Перемішати всі інгредієнти
  6. Покладіть м'ятну масу в блюдо, де ви будете заморожувати морозиво. Доброю ідеєю буде використовувати коробку вже з'їденого в магазині морозива з мінімальною місткістю 1 літр.

    Посипати дрібно нарізаним шоколадом.
    Морозиво посипати нарізаним шоколадом
  7. Покладіть м'ятне морозиво в морозильник при - 15 градусів. Після 6 годин заморожування морозиво ідеально підходить для вживання. Якщо ви покладете морозиво в окремі невеликі контейнери, то, звичайно, воно буде готове набагато швидше.

    Смачного!
Час приготування: 6 годин
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: М’ятне морозиво - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 236 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 57)
Ключові слова: Десерти / Морозиво

М’ятне морозиво


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com