Відкрити категорії

Як приготувати карамель


Як приготувати карамель


Сьогодні приготуємо домашню карамель. Як тільки ви побачите як просто її приготувати, вам більше не захочеться купувати магазинну. З неї можна приготувати торти, капкейки, нею можна поливати десерти або просто додавати до кави чи чаю. А всього-то потрібно 4 інгредієнта і каструлька з товстим дном.

Інгредієнти:
цукор - 195 г;
вода - 90 мл;
вершки - 240 мл;
масло - 50 г;
сіль - 1/4 ч. л.

Процес приготування домашньої карамелі.


Спочатку в каструлі змішуємо цукор з водою і відправляємо на плиту на середній вогонь. Поки цукор не розтане, його краще не перемішувати ложкою, інакше утворяться кристалики. Тримаємо сироп на вогні, поки він не стане янтарно-золотого кольору. Це займе від 8 до 10 хвилин, в залежності від вашої каструлі та плитки.

11

Рекламний блок
Знімаємо каструлю з вогню і швидко, помішуючи, поступово вливаємо вершки кімнатної температури. Робити це потрібно дуже акуратно, тому що гаряча карамель сильно піниться і бризкається.

22


Якщо карамель зібралася в грудочку - це нічого страшного, повертаємо каструльку на повільний вогонь і весь час помішуємо. Всі грудочки буквально через одну хвилину розчиняться. Якщо ви хочете більш густу карамель, додавайте менше вершків.

33


Як тільки цукор повністю розчинитися, знімаємо каструлю з вогню і додаємо масло кімнатної температури і сіль за смаком. Вона дасть легкий контраст і збалансує смак солодкої карамелі.

44


Домашня карамель готова. Поки вона ще гаряча, переливаємо її в банку.

55


В холодильнику вона охолоне і загусне. Вона виходить дуже смачною і ароматною. Із-за масла і вершків вона стає шовковистою. Смачного!

Рекламний блок
Як приготувати карамель


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com