Відкрити категорії

Заварний крем


Заварний крем


Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного заварного крему по простій технології. Є різні способи приготування такого крему. Цим способом я користуюся останні пару років і він мені дуже подобається. Крем готується швидко, виходить ніжним, однорідним без грудочок і без всяких зусиль. Потрібно лише точно слідувати технології.

Інгредієнти:
молоко - 700 мл;
яйця - 2-3 шт.;
цукор - 180 г;
борошно - 85 г;
ванілін або ванільний цукор;
вершкове масло - 50-150 г.

Процес приготування заварного крему.


Каструлю промити холодною водою і вилити молоко. Додаємо цукор. Гріємо до гарячого стану на середньому вогні до розчинення цукру, іноді помішуючи.

11


Яйця збиваємо з борошном,недовго, просто до отримання однорідної маси. Вливаємо сюди 1 ополоник гарячого молока, перемішуємо.

22


Вливаємо ще один ополоник, знову перемішуємо. Тепер виливаємо цю яєчно-борошняну суміш в каструлю з гарячим молоком, яке починає закипати. Вливаємо акуратно, не поспішаючи, при інтенсивному помішуванні. Найкраще це робити ось таким віночком, щоб уникнути появи грудочок.

33

Рекламний блок
Доводимо крем до кипіння на середньому вогні при постійному інтенсивному помішуванні. Це недовго, буквально 2-3 хвилини. Крем починає густіти прямо на очах. В кінці додати ванілін (у мене була ванільна есенція).

44


Ще один дуже важливий момент - рекомендую варити заварний крем в каструлі з товстим дном. Тому що він може добре пригоріти до каструлі з тонким дном. Заварний крем готовий.

55


Для ніжності додають завжди хороше вершкове масло - або відразу в готовий гарячий крем або дають крему охолонути, потім збити масло і частинами додавати в крем, продовжуючи збивати. Охолоджувати крем можна поступово, затягнути його відразу харчовою плівкою для того, щоб на ньому не утворилася неприємна товста скоринка.

66


А можна перелити крем в холодний посуд і помістити на холодну водяну баню, помішуючи віночком.

77


Я додавала 120 грам масла. Спочатку міксером збиваємо його хвилину, потім частинами додаємо в крем, продовжуючи збивати в однорідну масу.

88


Дуже смачний заварний крем готовий.

99


Замість масла можна додати варене згущене молоко або густу солодку сметану. Також можна додати какао. Смачного! Залишайте коментарі та діліться рецептом зі своїми друзями.

Рекламний блок
Заварний крем


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com