Відкрити категорії

Заварний крем




Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного заварного крему по простій технології. Є різні способи приготування такого крему. Цим способом я користуюся останні пару років і він мені дуже подобається. Крем готується швидко, виходить ніжним, однорідним без грудочок і без всяких зусиль. Потрібно лише точно слідувати технології.

Інгредієнти:
молоко - 700 мл;
яйця - 2-3 шт.;
цукор - 180 г;
борошно - 85 г;
ванілін або ванільний цукор;
вершкове масло - 50-150 г.

Процес приготування заварного крему.


Каструлю промити холодною водою і вилити молоко. Додаємо цукор. Гріємо до гарячого стану на середньому вогні до розчинення цукру, іноді помішуючи.

1


Яйця збиваємо з борошном,недовго, просто до отримання однорідної маси. Вливаємо сюди 1 ополоник гарячого молока, перемішуємо.

2


Вливаємо ще один ополоник, знову перемішуємо. Тепер виливаємо цю яєчно-борошняну суміш в каструлю з гарячим молоком, яке починає закипати. Вливаємо акуратно, не поспішаючи, при інтенсивному помішуванні. Найкраще це робити ось таким віночком, щоб уникнути появи грудочок.

3


Доводимо крем до кипіння на середньому вогні при постійному інтенсивному помішуванні. Це недовго, буквально 2-3 хвилини. Крем починає густіти прямо на очах. В кінці додати ванілін (у мене була ванільна есенція).

4


Ще один дуже важливий момент - рекомендую варити заварний крем в каструлі з товстим дном. Тому що він може добре пригоріти до каструлі з тонким дном. Заварний крем готовий.

5


Для ніжності додають завжди хороше вершкове масло - або відразу в готовий гарячий крем або дають крему охолонути, потім збити масло і частинами додавати в крем, продовжуючи збивати. Охолоджувати крем можна поступово, затягнути його відразу харчовою плівкою для того, щоб на ньому не утворилася неприємна товста скоринка.

6


А можна перелити крем в холодний посуд і помістити на холодну водяну баню, помішуючи віночком.

7


Я додавала 120 грам масла. Спочатку міксером збиваємо його хвилину, потім частинами додаємо в крем, продовжуючи збивати в однорідну масу.

8


Дуже смачний заварний крем готовий.

9


Замість масла можна додати варене згущене молоко або густу солодку сметану. Також можна додати какао. Смачного! Залишайте коментарі та діліться рецептом зі своїми друзями.


Заварний крем
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com