Відкрити категорії

Як приготувати домашні іриски




На зображенні вище звичайні іриски, які я приготувала за рецептом моєї мами. Цей рецепт передається у нас з покоління в покоління. Дуже хочеться вірити, що він сподобається і вам.

Для приготування наших улюблених цукерок будуть потрібні найпростіші і корисні продукти.

Інгредієнти:
молоко - 200 г;
цукор - 200 г;
мед - 100 г;
лимонний сік - 15 г;
какао порошок - 50 г;
масло вершкове - 30 г;
цукрова пудра - 50 г.

Кулінарний рецепт ірисок.


Стакан молока я виливаю в зручну для мене миску з високими краями. Чому саме з високими, зрозумієте пізніше.

1


В молоко я засинаю склянку цукру.

2


Тепер настав час меду. Трьох столових ложок меду в ірисках цілком достатньо.

3


Для додання конфеткам ледь відчутної кислинки я додаю одну чайну ложечку лимонного соку.

4


Для того, щоб надати майбутнім ірискам насичений шоколадний колір, я додаю дві столові ложки какао порошку. При бажанні його можна спокійно замінити тертим шоколадом. Але в цей раз я обійшлася саме какао.

5


Тепер, коли всі інгредієнти в одній компанії, я розкриваю секрет того, для чого нам був необхідний посуд з високими краями. Весь вміст миски необхідно як слід розмішати. Для цих цілей я використовую міксер. Щоб бризки не забруднили всю кухню, я використовую глибоку миску.

6


Вся моя рідка маса відмінно перемішалася, придбала однорідний колір і красиву пінку. Я дістаю товсту і глибоку сковороду і виливаю отриману масу в неї. Сковорода відправляється на вогонь і прибуває там до моменту закипання.

7


Я бачу, що мої майбутні ласощі закипіли, тому я відправляю до них шматочок вершкового масла. Воно додасть іриска ніжність. В процесі приготування, необхідно враховувати факт того, що чим довше вариться рідина, тим твердіше цукерки ви отримаєте на виході. Таким чином, спираємося на особисті смакові уподобання.

8


Що стосується нашої сім'ї, то ми любимо іриски твердіший. Тому я варю їх на середньому вогні протягом 40 хвилин, періодично помішуючи ложкою. Щоб рідина не прилипала до сковороди. Але навіть якщо це і станеться нічого страшного, іриски відмінно відмиваються від сковороди.

Сорок хвилин позаду. Я виливаю готову масу в силіконову форму. Також можна використовувати формочки для льоду або формочки з-під цукерок. До появи силіконових формочок доводилося все застеляти пергаментним папером, але і він злегка прилипав до ірисок. Одним словом, силіконові формочки зробили переворот в приготування домашніх ірисок.

9


Коли на вулиці мороз, то я виношу формочку з продуктом на балкон. Через годину, ласощі остигають і стають готовими до вживання. Влітку з цим клопоту більше. В холодильник ставити гарячий продукт я не наважуюся, тому намагаюся залишити остигати на цілу ніч. Щоб до сніданку пригостити всіх свіженькими ірисками.

10


Отже, через годину, я витягла ірис з формочки. Різати дані ласощі ножем абсолютно не доцільно. Отже, я роблю це руками. Безладно ламаю плитку.

11


Мої шматочки я викладаю на тарілку. Вони володіють чудовим ароматом і вже в такому вигляді викликають величезне бажання взяти шматочок.

12


Однак, для декору я все таки посипаю їх цукровою пудрою.


Як приготувати домашні іриски


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Софія
дуже смачно дякую за такий класнй рецепт
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com