Відкрити категорії

Домашнє морозиво з шоколадом




Інгредієнти:
морожениця,
50 г молока (2,5-3 %),
350 г вершків (20-25%),
45-50 г сухого молока,
ванілін - щіпка,
один жовток,
100 г цукру,
50 г шоколаду.

Як приготувати домашнє морозиво з шоколадом.


Всі інгредієнти для морозива: вершки, молоко, сухе молоко, один жовток, весь цукор та ванілін відразу скласти в середню каструлю з достатньо товстим дном.

1



Поставити на середній вогонь і добре перемішати молочну суміш звичайним електричним міксером. Обороти збільшувати поступово з маленьких до великих.

2



Коли всі продукти рівномірно та добре перемішані. Залишимо каструлю на невеликому вогні і, постійно перемішуючи великою ложкою заварити збитий жовток. Це дуже швидко і просто. Головне тут, щоб каструля була з товстим дном.


3



Момент припинення заварювання буде на око видно, це коли суміш добре загусла. Можна для того, щоб не сумніватися, можна продовжувати нагрівати молочну суміш ще пару хвилин з моменту помітної зміни консистенції суміші. По суті, у нас буде такий собі заварний крем.

4



Каструлю з звареною вершково-жовтковою сумішшю поставити в ємність з холодною водою. Не переставати помішувати. Так охолодити вміст каструлі до кімнатної температури.

5



Виливаємо охолоджену вершкову суміш у відро для морозива.

6



Не вимикаючи охолодження, збиваємо морозиво звичайним міксером, також збільшуючи обороти.

7



Збиваємо до збільшення обсягу морозива в два рази.

Даємо морозиву повністю охолодитися і загустіти.

8



В цей час тремо шоколад теркою. Добре, якщо шоколад буде кімнатної температури. Попередньо заморожений шоколад електризується та під час подрібнення і липне до всього.

9



В загустіле морозиво через технологічний отвір засипати невеликими порціями тертий шоколад.

10



Далі охолоджувати морозиво до зупинки лопаток.

11



Готове морозиво прибираємо в морозильну камеру для загартовування на пару годин.

12



Смачного!


Домашнє морозиво з шоколадом


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com