Відкрити категорії

Згущене молоко в домашніх умовах




Якщо раніше до складу згущеного молока входили тільки незбиране молоко і цукор, то тепер навіть страшно читати з чого воно складається. У його складі крім пальмової олії можна знайти і ароматизатори, і всякі згущувачі, стабілізатори, загалом, речовин з позначкою «Е» можна знайти безліч.

Це улюблені ласощі дітей, яке тепер дитині давати страшно. І самому пробувати не хочеться. Але згадавши, як багато ще в радянські часи самі варили згущене молоко вдома, не з шкідливого продукту, а із-за дефіциту, то її можна приготувати і вдома. Правда, є в цій справі декілька негативних моментів:

1) варитися буде дуже довго - години півтори, а то й дві;
2) часто буває, що вона виходить кремового кольору;
3) її завжди буде мало, скільки б Ви не зварили.

Інгредієнти:
молоко - 1 літр;
цукор - 350 грам;
ванілін - за смаком.

Як приготувати згущене молоко.

Для того, щоб згущене молоко вийшло гарної якості потрібно купити жирне молоко, краще, звичайно, домашнє. Якщо ж Вам не вдалося на базарі купити таке, то в магазині беріть молоко з позначкою «біо» або цільне, а також вершки 20% жирності. При варінні згущеного молока, крім цілісного, додають ще і сухе, тоді буде потрібно менше часу для його приготування. Також наприкінці варіння можна додати ванілін (кому цей аромат за смаком).

1


Тепер про те, як приготувати домашнє згущене молоко. Щоб приготувати згущене молоко за цим рецептом, потрібно взяти широку товстостінну каструлю, налити в неї молоко і вершки (1:1), якщо не вдалося купити домашнього і випарювати на дуже слабкому вогні молоко, поки його первинний об'єм не зменшиться в два рази.

2


Коли це станеться, додайте в молоко цукор або цукровий сироп, що більш переважно. І варіть ще деякий час (до 30 хвилин), в залежності від того, якої густоти Ви хочете згущене молоко.

3


Якщо Ви хочете, то можете закатати її в банку, так можна зберігати кілька місяців.

4



З чого готується домашнє згущене молоко?

Справжній рецепт згущеного молока, на банці якої стоїть знак ДСТУ, складається всього з двох інгредієнтів: молока і цукру. Якщо знайдеш таке в магазині - хапай без зволікання. На жаль, магазинні етикетки рясніють різними добавками: рослинними жирами, вершковим маслом, ароматизаторами, ваніліном, стабілізаторами та консервантами. Це лакомство з таким складом, на жаль, і на смак буде далеке від ідеалу.

Як вибрати молоко для приготування в домашніх умовах?

Щоб приготувати домашнє згущене молоко, ти можеш використовувати як звичайне пастеризоване з пакету, так і сухе. Якщо вирішиш замінити звичайне сухим, простеж, щоб це дійсно було молоко, а не вершки, основані на рослинних жирах - тоді згущене молоко вийде несправжнім. Фахівці рекомендують і зовсім замінити звичайне молоко на не дуже жирні, першої свіжості вершки.

Як зберігати домашнє згущене молоко?

Якщо тобі хочеться приготувати відразу кілька банок, простерілізуй банки і розлий по ним свіжоприготовлене лакомство, закрити кришкою і поставити у холодне місце.


Згущене молоко в домашніх умовах
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com