Овочеві канапе

Інгредієнти:
Батон - 6 скибочок
Морква - 1 шт середньої величини
Перець солодкий - 1 штука середньої величини
Помідори - 1 штука середньої величини
Сир плавлений м'який - 2 столових ложки
Каперси - 1 столова ложка
Печериці мариновані - 6 штук
Приправа «чилі» - 1 щіпка
Зелень кропу - за смаком
Перець чорний мелений, сіль - за смаком.
Спосіб приготування:
Багато залежить від того, який саме батон у вас в наявності. Якщо звичайний, то відріжемо від його шість скибочок і очистимо їх від скоринки. Якщо «Французький», тонкий, то скибочок має бути і більше, 10 штук. Але від скоринки його очистити теж не завадить. У ряді рецептів канапе хліб рекомендується попередньо обсмажити на вершковому маслі. В цьому рецепті робити це не обов'язково. Так що, вирішуйте самі. Вийде і так, і так смачно.
Приготуємо пасту для намазки. Насамперед, нашу морквину натремо на дрібній-дрібній терці. Перець очистимо від насіння і стінок і дрібно наріжемо. Чим дрібніше, тим краще. Помідор теж дрібнесенько поріжемо. Всі овочі треба змішати в однорідну масу, додавши туди ж у процесі змішування м'який сир, сіль, перець і приправу.
Приготуємо печериці. Тут все просто. Відкриємо банку, зіллємо рідину. Самі гриби, якщо вони великі, можна розрізати, але не дуже дрібно. На кожну нашу «канапушку» повинен бути один вагомий шматочок печериці. А якщо вони дрібні, то і різати не треба.
Тепер формуємо канапе. Якщо у нас великі шматки батона, то кожен треба розрізати навпіл. Якщо ми використовуємо «Французький», то різати не треба. А зараз кожен шматочок намажемо пастою з овочів, укладемо в неї шматок або цілий невеликий печериці.

Залишилося прикрасити зверху зеленню і каперсами.

Краще всього, якщо на одному великому блюді у вас «зустрінуться» канапе, зроблені за різними рецептами. До речі, запропонована вище паста для намазки може служити основою для самих різних кулінарних експериментів.

Смачного!
Поради:
- Намагайтеся вибрати саме сир, а не сирний продукт. Перший зроблений з натурального молока, а в другому ви можете зустріти все, що завгодно. Непогано, якщо ваш сир буде містити гриби, зелень. Такі сорти зараз теж зустрічаються.
- Можна використовувати для прикраси канапе і маслини. Їх смак відмінно поєднується з печерицями.
