Відкрити категорії

Глінтвейн традиційний


Глінтвейн традиційний


Інгредієнти:
0,5 л сухого червоного вина
сухофрукти
1 апельсин
1 лимон
75 г цукру
1 паличка кориці
150 мл коньяку
12 бутонів гвоздики
чорний чай.

Спосіб приготування:
Наливаємо пляшку вина в каструлю (вино візьміть просте,тут не потрібно шукати супердорогі вина. Найбільше підійде червоне, сухе і не міцне вино.)

Додаємо сухофрукти.

Глінтвейн традиційний



Ріжемо лимон та апельсин на 4 частини.

Глінтвейн традиційний



Кидаємо апельсин в каструлю і туди ж опускаємо паличку кориці.

Рекламний блок

Глінтвейн традиційний



Гвоздику можна просто висипати у вино, а можна увіткнути в лимон-ось так.

Глінтвейн традиційний



Ставимо нашу каструлю на вогонь, і паралельно кип'ятимо воду в чайнику, щоб заварити 4-5 ложок чорного чаю.

Найголовніше - глитвейн, як і кава, в жодному разі не повинен закипать. Температура повинна дійти до 70 градусів, посуд повинен бути емальованим або срібним, або Цептер!!!

Нагріваємо нашу каструлю 5-6 хв,а потім додаємо туди коньяк.

Глінтвейн традиційний



Закриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 6-8.

Знову ставимо на вогонь і засипаємо цукор.

Глінтвейн традиційний



Заливаємо заварений чай (приблизно 0,5 л).

Глінтвейн традиційний



І доводимо до температури 70 градусів.

Усе, наш глитвейн готовий!!!

Глінтвейн традиційний



Коняк можна замінити ромом. Майте на увазі чим більше коньяку, тим більше підступний цей напій.

Рекламний блок
Глінтвейн традиційний


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com