Відкрити категорії

Полунична настоянка


Полунична настоянка

Інгредієнти:

полуниця - 1 кг;
лимонний сік - 80 мл;
очищений спирт 95% - 200 мл;
вода - 250 мл (1 склянка);
горілка - 500 мл;
цукор - 350 г.

Дуже смачна і дуже ароматна полунична настоянка - один з рецептів, який варто спробувати. Відмінна десертна настоянка на будь-який випадок, один з найніжніших домашніх алкогольних напоїв. Рекомендується подавати охолодженим.

Процес приготування полуничної настоянки.

  1. З полуниці зніміть плодоніжки, промийте під холодною проточною водою. Перекладіть 1 кг полуниці у велику і чисту банку (не ріжте її, а просто покладіть в банку). Ми використовували банку ємністю 3,8 л.
    Підготуйте полуницю та перекладіть її у банку
  2. Налийте в банку 500 мл 40 або 45 градусної горілки, потім один стакан холодної води (можна відфільтрувати) і 200 мл 95% спирту.
    В полуницю вилийте горілку, холодну воду і спирт
  3. Після чого кілька разів покачайте банку, щоб бульбашки повітря піднялися вгору, а рідина потрапила між фруктами. Залиште банку з майбутньою полуничною настоянкою на 6 днів. Злегка качайте банку кожен день.
    Залиште банку з майбутньою полуничною настоянкою на 6 днів
  4. На фото нижче моя полунична настоянка після 6 днів витримки на вікні. Ви можете бачити, що алкоголь придбав гарний фруктовий колір і процес мацерації пройшов ідеально. Полуниця стала набагато яскравіше.
    Полунична настоянка після 6 днів витримки
  5. Отже, через 6 днів вилийте 500 мл чистої настойки з великої банки в меншу. Налийте 80 мл свіжого соку лимона в велику банку і настойку, що залишилася, додайте 350 г цукру. Розмішайте все акуратно, але ретельно і закрийте банку. Намагайтеся не пошкодити полуницю. Коли цукор повністю розчиниться, настоянка стане більш прозорою. Якщо вам подобається менш солодкий напій, ви можете додати менше цукру, наприклад, 300 г. Ви можете замінити цукор на ніжний легкий мед (в такій же кількості). Однак слід пам'ятати, що настоянка матиме специфічний медовий смак.
    До банки додаємо цукор, лимонний сік
  6. Тримайте банку в тому ж місці, що і раніше. Варто перемішувати все кілька разів на день, щоб цукор швидше розчинявся. Через 2 дні цукор повинен повністю розчинитися. Проціджуємо настоянку. Нарешті ми отримали 1500 мл полуничної настоянки. Полуницю можна їсти або посипати цукром знову і подавати охолодженою у вигляді алкогольного десерту, наприклад, для морозива.
    Фільтруємо настоянку
  7. Однієї фільтрації не завжди достатньо. Перш ніж розлити настоянку в пляшки і віднести її в льох, варто залишити банку на один день. Після закінчення цього часу переконайтеся, що на дні не зібрався осад, і ще раз процідіть напій. Після правильної і ретельної фільтрації ваша полунична настоянка стане ідеально чистою. Вона має бути витримана, наприклад, в кухонній шафі або в підвалі, не менше трьох місяців.

    Смачного!


Час приготування: 48 годин
Час на підготовку: 6 годин
Кухня: Українська
Опис: Полунична настоянка - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 27 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 77)
Ключові слова: Алкогольні напої

Полунична настоянка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com