Відкрити категорії

Кривава Мері


Кривава Мері


Коктейль Кривава Мері - містить горілку, томатний сік і спеції, один з небагатьох, які були створені не для приховування мерзенного смаку основного алкогольного інгредієнта, а навпаки, саме для додання і без того відмінному продукту нових і корисних властивостей.

Як приготувати коктейль Кривава Мері.


Спосіб приготування Кривавої Мері в домашньому виконанні, як не дивно, багато в чому залежить від використовуваного посуду.

11


Візьмемо невеличку чарку. В чарку наливається томатний сік, потім обережно, щоб уникнути перемішування, по лезу ножа наливається горілка. За бажанням можна приправити сіллю і перцем. Це найпростіший і часто варіант, який зустрічається. Просто, швидко і без затій.

Варіант 1.
Наливаємо томатний сік (краще з м'якоттю).

22


Приблизно половину чарки.

33


По лезу ножа починаємо наливати горілку починаючи від кордону томатного соку.

44


По мірі наповнення піднімаємо кінчик ножа все вище.

55


Дотримуючись межі рідини.

66


В результаті чарочка з коктейлем "кривава мері" готова до вживання! Стакан дозволяє виконати більш складний варіант цього напою. Більш складний рецепт "Червоної Марії": Наливається 100 мл томатного соку, засипається щіпка перцю, солі, перемішується. Потім насипається ще щіпка перцю, поверх томатного соку (це шар між горілкою і соком), по ножу наливають 50 мл горілки, так, щоб кордон між соком і горілкою був чітко виражений. Стакан можна прикрасити пір'ям лука або гілочкою кропу. Зазвичай я використовую саме цей варіант.

77

Рекламний блок

Варіант 2.
До складу відразу йде сіль і перець.

88


Налитий томатний сік, солимо за смаком.

99


І перчимо. Тут маленька хитрість - спочатку використовуємо чорний мелений перець, а потім суміш перців грубого помелу з "млина".

1010


Перцю в результаті досить багато. В ідеалі він повинен тонким шаром покрити всю поверхню томатного соку.

1111


По ножу, аналогічно першому рецептом, наливаємо горілку.

1212


Готово! При цьому наш перець розділився - дрібні частинки залишилися на томаті, а великі спливли.

1313


На знімках видно два нових "перцевих" шари. Навіщо? А, спробуйте! Зовсім інше враження порівняно з попереднім простим рецептом. Рідше використовується варіант приготування Кривавої Мері, коли спочатку наливають горілку, а потім по лезу ножа і далі по стіночці додають томатний сік, який тягучою масою стікаючи по стінці на дно склянки поволі витісняє горілку наверх. У склянці з плоским дном такий фокус не пройде, а от у фужері – будь ласка! Цей рецепт, до речі, ще простіше простого - не треба тремтячими руками дзвеніти по чарці.

1414



Варіант 3.
Наливаємо горілку.

1515


Починаємо по стінці фужера повільно наливати томатний сік.

1616


Сік витісняє горілку.

1717


І готово!

1818


Межа, правда, не така рівна, як при попередніх рецептах, але цілком помітна.

1919


Маленький секрет - щоб горілка добре лягала верхнім шаром в Кривавій Мері і не змішувалася, вона повинна бути дуже холодною, аж до густоти, буквально тільки що з морозилки.

2020


А томатний сік повинен бути густим і теплим. Хоча, мені ніколи не вдавалося зробити цей коктейль так, щоб шари були рівними, як на картинці в рекламі, і з такими чіткими кордонами. Горілка буквально за секунди починає забарвлюватися і помаленьку змішуватися. Так що на картинках, швидше за все, зовсім не горілка, а нормальна рицина або гліцерин.

Рекламний блок
Кривава Мері


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com