Макаронна запіканка



Макаронна запіканка


Інгредієнти:
Бекон - 450 грам,
Сир - 800 грам,
Вершкове масло - 6 ст. ложок,
Борошно - 1/2 склянки,
Молоко - 300 мілілітрів,
Макарони - 400 грам,
Перець - 1 за смаком
Панірувальні сухарі - 3 ст.ложки.

Спосіб приготування:
Обсмажуємо на сковорідці бекон і відкладаємо його поки що убік. Ставимо варитися макарони, потім натираємо сир.

Макаронна запіканка



Розтоплюємо в сотейнику на середньому вогні вершкове масло. Як тільки масло розтопилося, додаємо борошно і помішуємо пару хвилин, до тих пір, поки воно не стане густою і щільною.

Макаронна запіканка



Додаємо тертий сир і чорний мелений перець.

Макаронна запіканка



Перемішуємо сир, поки він не розплавиться. До цього моменту макарони повинні вже зваритися.

Макаронна запіканка



Бекон необхідно гарненько покришити.

Макаронна запіканка



У макаронів зливаємо всю воду і змішуємо їх з готовим сирним соусом.

Макаронна запіканка



Беремо посуд для запікання і заливаємо її приблизно на 1/3 отриманими макаронами з сиром.

Макаронна запіканка



Додати шар бекону і сиру. Повторити таким чином ще декілька шарів з макаронами і сиром, поки посуд для запікання повністю не заповнитися до країв.

Макаронна запіканка



Посипаємо зверху сухарями, сиром і беконом. Випікаємо при температурі 230 градусів 20-30 хвилин, поки зверху не з'явиться запечена скоринка.

Макаронна запіканка



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок