Відкрити категорії

Сукіякі


Сукіякі


Інгредієнти:
Вихід порцій: 4
1 кг яловичого філе, дуже тонко нарізати
лярд (топлений свинячий жир), для смаження
4 штуки цибулі порею або японського зеленого лука (млості), нарізати діагонально шматочками товщиною 1 см
пучок листя шунгіку, стеблинки видалити, листя крупно порубати (за бажанням)
пучок грибів енокі, коричневі коріння обрізати (за бажанням)
8 грибів шиітаке, ніжки обрізати
800 г локшини шіратакі, відварити протягом 2 хвилин, відкинути і розділити навпіл
2 шматки яки тофу, 10 x 7 см, нарізати кубиками завтовшки 3 см

Рекламний блок
4-8 свіжих яєць, в якості приправи
Для бульйону сукіякі:
100 мл (більш 1/3 склянки) мирина
45 мл (3 столові ложки) цукрового піску
100 мл (більш 1/3 склянки) соєвого соусу.
Для приправи:
200 мл (неповна склянка) бульйону з комбу і тунця або даши швидкого приготування
100 мл (більш 1/3 склянки) саке
15 мл (1 столова ложка) соєвого соусу.

Приготування:
1. Щоб приготувати бульйон сукіякі, доведіть до кипіння мирин. Додайте цукор і соєвий соус і знову доведіть до кипіння потім зніміть з вогню і відставте убік.

2. Щоб приготувати приправу, доведіть до кипіння бульйон, саке та соєвий соус потім зніміть з вогню і відставте убік.

3. Укладіть розділені скибочки яловичини на велику столову тарілку. Покладіть на цю ж тарілку свинячий жир. Всі інші інгредієнти, за винятком яєць, викладіть на великі тарілки.

4. Поставте на стіл електричну сковороду, на досить жорстку підставку, щоб захистити стіл і забезпечити безпеку. Розтопіть жир, викладіть три чотири шматочки яловичини і трохи цибулі і влийте бульйон сукіякі. Поступово введіть всі інші інгредієнти за винятком яєць.

5. Для кожного гостя збийте по яйцю в маленькій мисці.

6. Коли яловичина і овочі будуть готові, гості самі покладуть собі вибрані шматочки і будуть вмочати їх у сире яйце.

7. Коли бульйон загусне, поступово влийте приправу і продовжуйте варити, поки не будуть з'їдені всі інгредієнти. При необхідності для більшого аромату додайте ще цукру і соєвого соусу за смаком.

Рекламний блок
Сукіякі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua