Відкрити категорії

Найважливіші прийоми приготування суші


Найважливіші прийоми приготування суші


Найважливіші прийоми приготування суші.
В Японії кажуть, що приготування суші є мистецтвом. Незважаючи на це, освоїти його ази не так-то складно. Суші-пальчики (нігірі) роблять з клейкого рису. Згорнуті рулетиком маки-класика суші - готується за допомогою плетених бамбукових серветок. Маленькі рулетики називаються Хосо-маки, а великі з різними наповнювачами - футо-маки. Каліфорнійські рулети називають перевернутими маки, тому що у них зовнішня оболонка складається з рису. Темакі роблять у формі кулі. Хіраші - суміш з риби, м'яса, омлету і овочів - подають в холодному вигляді порціями на рисі-суші, сашимі - найтонші наструганного свіжа риба, Муші-гаряча різновид хіраші. В Європі їх не вважають класичними, проте в Японії вони дуже популярні. Японська кухня практично не вимагає спеціальних пристроїв і пристосувань. Поряд з гостро наточеним ножем потрібні лише плетена бамбукова серветка, дерев'яна або глиняна миска для охолодження рису, а також дерев'яні палички для готування їжі. Все інше знайдеться на будь-якій кухні!

Найважливіші прийоми приготування суші

Рекламний блок

Приготування класичного маки-суші.
1. Для приготування маки-суші слід мати під рукою всі необхідні компоненти. Покладіть на плетену бамбукову серветку лист норі гладкою стороною вниз.
2. Змоченим водою пальцем розподіліть рис по поверхні листа норі. При цьому наповнювачі покладіть на нижню третину аркуша.
3. За допомогою бамбукової серветки почніть згортати лист норі знизу вгору. При цьому притримуйте вміст з боків пальцями.
4. Щільно стискаючи наповнювач, повільно завершите скручування рулету. Слідкуйте за тим, щоб край серветки при цьому не загорнувся всередину страви, що готується.
5. Видаліть плетену бамбукову серветку і розділіть рулет суші навпіл дуже гострим ножем.
6. Кожну з половинок рулету розділіть на три однакових за розміром куска.

Найважливіші прийоми приготування суші



 Згортання кульочків ТЕМАКІ.
1. Ножицями розріжте навпіл лист норі, візьміть половинку в ліву руку. У нижній кут половинки листа норі навскоси покладіть жменьку рису.
2. Злегка розімніть порцію рису і додайте приготовлені заздалегідь компоненти.
3. Загорніть і злегка притисніть правий нижній куточок листа норі. Наповнювач при цьому притримуйте пальцями.
4. Поверніть лист норі у формі кулька. Кінці аркуша склейте одним або двома роздавленими зернятками рису.

Найважливіші прийоми приготування суші



Виготовлення нігірі-суші.
1. Порцію рису суші надайте форму овалів. Змастіть з одного боку пластинку рибного філе хроном васабі і покладіть на пальці.
2. Овали рису покладіть на змащену хріном поверхню рибного філе, злегка притисніть, переверніть і надайте остаточну форму двома пальцями.

Найважливіші прийоми приготування суші



Приготування рису суші.
1. 175 г рису суші промивайте в ситі холодною проточною водою до тих пір, поки що стікає вода не стане прозорою.
2. Дві хвилини варіть рис в 250 мл води, потім вимкніть конфорку і залиште його під кришкою набухати протягом 10 хвилин.
3. Відкрийте кришку і так залиште рис ще на 10 хвилин. По 1 ч. л. без верху солі та цукру, 2 ст. л. рисового оцту змішайте і підігрійте.
4. Пересипте рис в миску, збризніть маринадом і перемішайте паличками. У результаті виходить приблизно 450 г рису суші.

Рекламний блок
Найважливіші прийоми приготування суші


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com