- Переглянути -
Переглянуло: 5690   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 1491   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 5909   |  Коментарів 0

Курячі кацу


Курячі кацу - це японське блюдо, яке представляє собою дуже смачне обсмажене в яйці і панірувальних сухарях куряче філе.
Приготувати страву дуже легко, головне - мати спеціальні панірувальні сухарі Панько, які зараз можна купити у великих супермаркетах в розділах східних продуктів. Блюдо виходить цікаве - ніжне куряче м'ясо в хрусткому смачному клярі. Подавати рекомендується з рисом, соєвим соусом і якими-небудь овочами.

- Переглянути -
Переглянуло: 4584   |  Коментарів 0

Сукіякі


Інгредієнти:
Вихід порцій: 4
1 кг яловичого філе, дуже тонко нарізати
лярд (топлений свинячий жир), для смаження
4 штуки цибулі порею або японського зеленого лука (млості), нарізати діагонально шматочками товщиною 1 см
пучок листя шунгіку, стеблинки видалити, листя крупно порубати (за бажанням)
пучок грибів енокі, коричневі коріння обрізати (за бажанням)
8 грибів шиітаке, ніжки обрізати
800 г локшини шіратакі, відварити протягом 2 хвилин, відкинути і розділити навпіл
2 шматки яки тофу, 10 x 7 см, нарізати кубиками завтовшки 3 см
4-8 свіжих яєць, в якості приправи
Для бульйону сукіякі:
100 мл (більш 1/3 склянки) мирина
45 мл (3 столові ложки) цукрового піску
100 мл (більш 1/3 склянки) соєвого соусу.
Для приправи:
200 мл (неповна склянка) бульйону з комбу і тунця або даши швидкого приготування
100 мл (більш 1/3 склянки) саке
15 мл (1 столова ложка) соєвого соусу.

- Переглянути -
Переглянуло: 2238   |  Коментарів 0

Shefkuhar.com.ua

Японська кухня кулінарні рецепти.

У японській кухні багатовікова історія, свої традиції та звичаї. Перш ніж судити про улюблені страви, треба хоча б трохи вивчити історію, що йде своїм корінням в глибоку старовину. Японська кухня у всьому світі дуже популярна, багато в чому завдяки філософським ставленням до їжі взагалі. Її секрет у уважному підборі продуктів, красі подачі. Опинитися на столі можуть тільки найкращі дари землі і води. А головне завдання - збереження їх первинних властивостей.

Багато начулися про страву, яке часто готують - мармурове м'ясо Кобу-гю, яке приготують прямо на очах клієнта на столі-коминку. Воно просто тане у роті. А секрет страви в якості м'яса, а не в методі приготування. Японська кухня запозичила з китайської страви з квасолі і сої. Тут люблять тофу - бобовий сир, соєво-бобовий соус Сею. Обов'язкова частина їжі - овочі, присутні в стравах і в будь-якому вигляді, і в різних колірних і смакових варіантах.

Японські кухарі часто готують квіти з овочів, прикрашаючи взимку стіл мандаринами, невеликі мисочки з дрібними камінчиками. Зараз мода на прикрашання страв квітами минула, оскільки дизайнери впевнені, що їжу краще не прикрашати неїстівними квітами.

Багатовіковим японським традиціям відповідає і сервіровка японського столу, де майстерно будуть поєднуватися квадратний і круглий посуд. Можливо, лише у них цінують «красу порожнього простору» - посуд або підніс не заповнюються ніколи до країв.

Японські страви ставляться всі відразу. Вічливим вважається їх пробувати в порядку, в якому вони подані, і брати всього потрошку. Саке п'ють з маленьких чашечок. Згідно традиціям, його прийнято наливати перед тостами. А порожня чашка на столі - це прояв поганого тону і нечемно. На столі немає ножів і виделок? Їжте руками, якщо не можете їсти паличками. Вам подадуть також пляшечку соєвого соусу і блюдечко для змішування його з васабі. А ще на краю своєї тарілки ви побачите і гірку найтонших рожевих пелюсток, це - маринований гару (імбир).