Зефір



Зефір


Інгредієнти на 30-35 штук:
8 г агар-агару,
160 мл води,
4 середніх яблука (ідеально підходить антонівка),
725 г цукру,
1 яєчний білок,
1 ст.л. ванільного цукру,
цукрова пудра для присипки.

Спосіб приготування:
Агар-агар кладемо в кухлик і заливаємо водою. Залишаємо набухати.

Яблука розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину. Кладемо в вогнетривку форму.

Зефір



Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо близько 15-20 хвилин, поки яблука не стануть м'якими. Виймаємо й даємо трохи охолонути. Потім вишкрібаємо м'якоть з шкурок і подрібнюємо блендером для однорідності.

Зефір



Щоб уникнути попадання в зефір не перемелених шматочків і перегородок, протираємо пюре через металеве сито.

Додаємо в пюре ванільний цукор і 250 звичайного, перемішуємо.

Зефір



Ківш з агаром ставимо на середній вогонь і варимо до розчинення. Додаємо решту 475 г цукру і варимо суміш, поки вона не досягне температури 110 градусів.

Зефір



Вимикаємо і даємо трохи охолонути.

У яблучне пюре додаємо половину білка і збиваємо на високій швидкості до посвітління маси.

Додаємо половину білка і збиваємо до отримання пишної маси.

Зефір



Не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо трохи остиглий сироп. Повинна вийти маса, що нагадує меренгу.

Перекладаємо масу в кондитерський мішок з насадкою і відсаджуємо зефір на пергаментний папір.

Зефір



Залишаємо зефір при кімнатній температурі на ніч або хоча б на 5 годин - за цей час він повинен підсохнути.

Посипаємо половинки зефіру цукровою пудрою, потім знімаємо з пергаменту і з'єднуємо попарно.

Насолоджуємося.

Зефір



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок