Паска з сухофруктами



Паска з сухофруктами


Інгредієнти:
500 мл молока,
100 г свіжих дріжджів,
2 ст цукру,
Пакетик ванільного цукру,
6 яєць,
200 г вершкового масла,
150 г сметани,
Борошно,
Цедра лимона,
2 ст нарізаних сухофруктів,
30-50 г зацукрованого імбиру,

Для глазурі:
2 білка,
200 г цукрової пудри,
Сухофрукти для прикраси.

Спосіб приготування:
Готуємо опару у великій мисці або каструлі. У теплому молоці розвести дріжджі, добавити 100 г борошна, 1ст.л. цукру розмішати.

Паска з сухофруктами



Накрити рушником і дати підійти. Потім додати розм'якшене (але не розтоплене) вершкове масло, яйця, цукор, ванільний цукор, сметану. Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Паска з сухофруктами



Тепер додайте нарізані сухофрукти, подрібнений кубиками імбир, цедру і розмішайте.

Паска з сухофруктами



Всипте просіяного борошна стільки, щоб тісто вийшло трохи вологим, але не щільним. Воно повинно мішатися великою дерев'яною ложкою із зусиллям. Залиште підходити в теплому місці на 1-2 години.

Потім додайте ще борошна, щоб вийшов вже остаточний варіант тіста. М'яке, щільне, але не дуже густе і тверде. Вимісити тісто до однорідності і дати йому підійти ще 2-3 рази, щоразу, коли тісто підходить, обімніть його руками, накрийте або навіть закутайте, і нехай підходить.

Паска з сухофруктами



Дно і стінки формочки вистелити пергаментним папером (змащеним олією), вирізавши коло (дно) і смужку (для стін). Підійшовше тісто добре обімяти руками в останній раз. Відщіпнути потрібну кількість тіста, скачати кульку і викласти його у формочку. Тісто має заповнити форму на 1/3 від висоти. Дайте Пасці добре підійти у формах. У цей час вже можна включити духовку, нехай розігрівається і створює теплу атмосферу в кухні. Коли пасочки підійдуть, відправляйте їх у духовку, яка розігрілася до 170 ° C. На випікання піде близько 40 хвилин. Все залежить від розміру форм.

Паска з сухофруктами



Для глазурі збийте в піну білок і поступово всипте в нього цукрову пудру, не перестаючи збивати. Повинна вийти однорідна в'язка густувата маса. Змастіть трохи остиглі паски глазур'ю і прикрасьте сухофруктами.

Паска з сухофруктами



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок