Кекс столичний



Кекс столичний


Інгредієнти:
Вершкове масло 205 г
цукор-пісок 200 г
яйце куряче 3 шт.
пшеничне борошно 265 г
розпушувач тесту 10 г
цукор ванільний 10 г
ізюм темний 150 г
цукрова пудра 10 г

Спосіб приготування:
Збийте міксером розм'якле масло. Додайте в масло цукор і продовжуйте ретельно збивати до тих пір, поки він не розчиниться.

Кекс столичний



По одному додайте яйця, при цьому продовжуйте збивати тісто.
Вийде воздушна світла маса.

Кекс столичний



Просійте борошно в миску з розпушувачем, всипте ванільний цукор і ще трохи збийте. У результаті отримаємо досить густе тісто.

Кекс столичний



Ізюм вимийте, замочіть в окропі на 2-3 хвилини, потім злегка обсушіть, обваляйте в борошні і додайте в готове тісто. Перемішайте, щоб рівномірно його розподлити.

Кекс столичний



Викладіть тісто в довільну форму, змащену маслом і посипану борошном. Вологим ножем або лопаткою проріжте поверхню вздовж, щоб потім на цьому місці вийшла рівна тріщина.

Кекс столичний



Випікайте в заздалегідь розігрітій до 160 градусів духовці від 80 хвилин до 1,5 годин.

Кекс столичний



Готовий кекс зверху посипте цукровою пудрою.

Кекс столичний



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок