Штрудель з вишнею



Штрудель з вишнею


Інгредієнти:
Вишня заморожена 600 г
Борошно пшеничне 250 г
Сіль ½ ч.л.
Яйце куряче 1 шт.
Рослинна олія 50 мл
Хліб пшеничний 50 г
Родзинки 50 г (за бажанням)
Мигдаль 50 г
Вершкове масло 105 г
Цукор-пісок 150 г
Крохмаль картопляний 5 г
Цукрова пудра 50 г.

Спосіб приготування:
Заздалегідь розморозьте вишню, покладіть її в друшляк, під який поставте миску. Сік збережете, він ще знадобиться.

Штрудель з вишнею



В широку миску просіяти борошно із сіллю, додайте олія, яйце і воду (130-150 мл). Замісіть досить м'яке тісто.

Штрудель з вишнею



Тісто ретельно вимісіть не менш 10 хвилин на змащеній маслом робочої поверхні. Чим інтенсивніше ви будете місити тісто, тим більш еластичним воно вийде. Після вимішування загорніть тісто в плівку і дайте постояти протягом не менше півгодини.

Штрудель з вишнею



Висушений білий хліб подрібніть в крихту за допомогою блендера. Окремо подрібніть мигдаль.

Штрудель з вишнею



На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажте в ньому хлібні крихти протягом 2 хвилин, потім зніміть з вогню та додайте подрібнений мигдаль і цукор. Перемішайте до однорідності і відставте.

Штрудель з вишнею



Підготовлене відпочиле тісто покладіть на робочу поверхню, злегка присипану борошном. Трохи розкачайте качалкою, потім перекладіть на чистий лляний рушник і, підсунувши руки під тісто долонями вниз, акуратно розтягуйте тісто в усі сторони. Тягніть не поспішаючи, щоб не утворювалися діри, до тих пір, поки тісто не стане таким тонким, що буде видно малюнок на рушнику. При цьому намагайтеся надати тісту форму прямокутника. Тепер змастіть поверхню тіста маслом, щоб воно не висихало, і рівномірно викладіть посипку, відступивши від країв на 3-4 см. З тієї сторони, де буде верхній шар штруделів, залиште більше місця, там не потрібна посипка.

Штрудель з вишнею



Поверх посипки рівномірно розкласти вишню, і за бажання родзинки, загніть края з боків, за допомогою рушника, згортайте штрудель. Після кожного обороту змастіть маслом зовнішню частину рулету. Акуратно заліпіть шов. Так само за допомогою рушника перекладіть штрудель на деко, застелений папером для випічки, швом вниз.

Штрудель з вишнею



Випікайте штрудель в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин. Перед випічкою і відразу ж після отримання готового штруделя змастіть його розтопленим маслом.

Штрудель з вишнею



Поки штрудель печеться, приготуйте соус із решти вишневого соку. Для цього розведіть в 2-3 ст.л. холодного соку чайну ложку крохмалю з верхом. Сік доведіть до кипіння разом з цукром, а потім влийте розведений крохмаль, постійно помішуючи. Як тільки соус загусне, зніміть з вогню і остудіть.

Штрудель з вишнею



Теплий штрудель рівномірно і густо посипте цукровою пудрою з допомогою сита.

Штрудель з вишнею



На тарілку налийте трохи соусу, покладіть шматочок теплого штруделю і кілька кульок ванільного морозива. Можна прикрасити десерт збитими вершками.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок