Ананасові диво-колечка



Ананасові диво-колечка


Інгредієнти:
Ананас (консервований) - 1 банка.
Борошно пшеничне в/г - 100 р.
Олія - 1 ст. л.
Вода (холодна) - 125 мл.
Яйце (білки) - 2 шт.
Крохмаль - 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:
Перше, що потрібно зробити, це дістати ананасові кільця з банки і викласти їх на серветку, щоб вони підсохли. У жодному разі не виливаємо сік з банки! Ну і постарайтеся також його не випити, поки будете готувати диво-кільця. Сік нам ще знадобиться.

Ананасові диво-колечка



Тепер візьмемося за кляр. У глибоку миску висипаємо гіркою все наше приготовлене борошно. Слідом додаємо масло і воду. За допомогою міксера або вінчика перемішуємо все до однорідної маси. За допомогою тих же вінчика або міксера, в іншій мисці збиваємо наші білки в круту піну. І поки залишимо наші заготовки в мисках, а самі займемося сковородою.

Ананасові диво-колечка



Ананасові диво-колечка



У сковороду наливаємо рослинну олію так, щоб наші кільця в ньому плавали. Так буде менше ймовірність, що вони у нас підгорять. Накалюємо масло. А поки воно розжарюється, ми акуратно змішуємо ложкою (у жодному разі не збиваємо вінчиком або міксером!) наше тісто і збиті білки. Суміш повинна вийти легкою, пінообразною. Якщо ви почнете знову збивати білки разом з тістом, то білок осяде і вийде безформна маса.

Ананасові диво-колечка



Наколюємо кожне ананасове колечко на виделку та опускаємо в кляр. Ананас «одягається» в пишну піну, яку ми спорудили з борошна і білків. Опускаємо кільця в киплячу олію і акуратно обсмажуємо їх з обох боків до рум ’ яної скориночки. Вогонь під час смаження в жодному разі не зменшуємо!

Ананасові диво-колечка



Підрум'янені диво-кільця викладаємо на серветки, щоб прибрати з них зайве масло, а самі в цей час приготуємо сироп. Ось тут ми згадуємо, що сік з ананасів ми не вилили (і не випили!). Змішуємо в окремій мисці крохмаль і дві столові ложки соку. Ставимо каструлю на вогонь, виливаємо в неї залишки соку і доводимо до кипіння. Як тільки сік закипить, виливаємо розведений раніше крохмаль і кип'ятимо до тих пір, поки сік не загусне і не перетвориться в кисіль.

Ананасові диво-колечка



Готові колечка викладаємо на тарілку, поливаємо нашим киселем і посипаємо цукровою пудрою. У міру охолодження, кляр стає все більш хрустким. Подавати можна як теплими, так і повністю холодними.

Ананасові диво-колечка



Смачного!
Поради:
- А такому клярі можна обсмажити не тільки ананаси, але й інші фрукти та овочі. Особливо гарна буде цвітна капуста.

- Щоб білок після збивання не осів, на самому початку додайте щіпку солі. Піна вийде однорідна і густа.

- Щоб масло при смаженні не бризкало на підлогу і руки, його слід гарненько нагріти.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок