Мастика з зефіру



Мастика з зефіру


Інгредієнти:
Зефір білий (без наповнювачів) - 500 грам
Цукрова пудра - 900 грам
Вода чиста дистильована - 2 столові ложки
Ванільний екстракт рідкий - 1 чайна ложка або за смаком
Харчові барвники - скільки знадобитися.

Спосіб приготування:
Використовуючи прості і доступні інгредієнти, ви можете приготувати чудові прикраси для ваших кулінарних шедеврів! Мастика з зефіру це чудовий продукт для виготовлення ліпнини і різних фігурок, які будуть чудово виглядати на ваших улюблених десерти! Розпакуйте упаковку з зефіром і покладіть його в глибоку миску. Додайте в ємність потрібну кількість чистої дистильованої води з допомогою столової ложки. В іншу глибоку миску наберіть звичайну проточну воду так, щоб вона заповнила ємність наполовину. Встановіть на цій мисці ємність з зефіром і поставте отриману споруду, в мікрохвильову піч, включивши таймер на 30 секунд. Після закінчення цього часу, відкрийте мікрохвильовку і перемішайте масу столовою ложкою.

Мастика з зефіру



Зефір буде розтоплюватися досить повільно приблизно 30 - 35 хвилин, наберіться терпіння і виконайте вищевказаний процес кілька разів, поки маса в мисці не буде гладкою і однорідною. Коли зефір дійде до потрібної консистенції, видаліть миски з мікрохвильової печі, додайте до зефиру рідкий ванільний екстракт і повторно перемішайте масу столовою ложкою до однорідності.

Мастика з зефіру



На чистий сухий кухонний стіл, використовуючи сито із дрібною сіткою, просійте потрібну кількість цукрової пудри. Потім в отриманій гірці зробіть поглиблення чистою рукою і вилийте в нього зефірну масу.

Мастика з зефіру



Присипте ваші руки невеликою кількістю цукрової пудри і почніть заміс мастики.

Мастика з зефіру



Вмішуйте цукрову пудру у поступово сгущуючуюся зефірну масу. Отримане зефірне тісто - мастика повинна бути м'якою, пластичної, злегка липнути до рук. За допомогою металевого шпателя, відокремте від всієї мастики невеликий шматочок який будете використовувати в даний момент, решту мастику загорніть в поліетиленову харчову плівку для того, щоб вона не обвітрилась і не всохла.

Мастика з зефіру



Шматочок мастики, який ви відокремили для приготування ліпнини, покладіть на кухонний стіл і розділіть на декілька більш маленьких шматочків. Офарбити мастику дуже легко просто додайте в неї кілька крапель харчового барвника потрібного вам кольору і замішати його з мастикою до однорідної консистенції.

Мастика з зефіру



Додавайте фарбу по трохи, спочатку 1 краплю, якщо колір буде блідий і вас не задовольнить додайте ще 1 краплю.

Таким чином, ви можете зробити кілька відтінків будь-якого кольору, від синього до блакитного від червоного до помаранчевого, від зеленого до салатового.

Пофарбований шматочок мастики, до того як ви будете його використовувати, теж краще загорнути в харчову поліетиленову плівку.

Після того як ви пофарбували мастику в усі потрібні вам кольору, можна починати ліпити фігурки. Ліпити скульптури тварин набагато простіше, ніж може здатися. Розкачайте невеликі шматочки мастики каплевидної форми для створення тіла та інших частин бажаного тварини.

Мастика з зефіру



Створюючи руки і ноги, так само розгортайте мастику у вигляді крапель, а для голів скочуйте мастику в кулю.

Мастика з зефіру



Форма вух, носа і очей залежить від тварини, фігурку якого ви хочете створити.

Мастика з зефіру



Прикріплюйте частини тіла один до одного невеликою кількістю чистої дистильованої води, використовуючи пензель.

Мастика з зефіру



Після залиште зліплені фігурки підсохнути перед фарбуванням, бажано 2 - 3 дні. Але якщо часу у вас не так багато, можна дати їм підсохнути протягом 3 - 4 годин.
Потім за допомогою тієї ж художньої кисті і харчових фарб, виділіть очі, носик, вушка.

Мастика з зефіру



Після фарбування так само дайте фігуркам підсохнути і використовуйте їх для прикраси тортів, тістечок, кексів або будь-яких інших кондитерських виробів.

Мастика з зефіру



Увімкніть всю свою уяву для створення дизайну, тварин, істот і прикрас.

Мастика з зефіру



Мастика з зефіру використовується відразу після приготування її ділять на кілька частин і офарблюють у потрібні кольору, використовуючи харчову фарбу.

Мастика з зефіру



Потім за допомогою тих же барвників надають бажаної фігурці більш насичений образ.

Мастика з зефіру



Універсальна мастика з зефіру, дуже часто використовується для прикраси тортів, тістечок, і різних кондитерських виробів. Такою мастикою можна повністю покрити торт, розкачавши її в пласт товщиною до 5 міліметрів і після з неї ж зробити чудовий святковий дизайн для цього десерту.

Мастика з зефіру



Мастику можна зберігати в холодильнику від 6 до 7 тижнів, попередньо загорнувши її в поліетиленову харчову плівку, а потім в алюмінієву харчову фольгу. У морозильній камері мастика може зберігатися кілька місяців, але не забувайте про те, що цей солодкий продукт дуже боїться вологи. Готові фігурки з мастики краще зберігати в щільно закритій сухий ємності, в сухому місці, протягом декількох місяців. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтесь!

Мастика з зефіру



Смачного!


Поради:

- Якщо ви використовуєте зефірну мастику для покриття торта, пам'ятайте про те, що її треба розгортати на кухонному столі попередньо посипаним невеликим шаром цукрової пудри. Товщина розкачаного шару повинна бути не більше 5 міліметрів, цілком достатньо 3 - 4 міліметри. Не забувайте про те, що чим тонше розкатана мастика, тим легше вона рветься і тим більше видно всі нерівності основи торта.

- Зефірну мастику зручно розгортати в пласт між двома великими поліетиленовими листами, попередньо змазаними оливковим маслом, яке не має сильного запаху властивого інших видів рослинних жирів.

- Для того, щоб поверхня прикрашеного мастикою торта або будь-якого іншого виробу блищала, змажте її розчином меду і горілки, у співвідношенні 1:1. Для змащення використовуйте м'який пензель.

- Вироби, прикрашені зефірною мастикою повинні зберігатися в сухій, герметично закритій ємності, наприклад в картонній коробці, або поліетиленовому пакеті.

- Замість ванільної есенції в мастику можна додати свіжий вичавлений або концентрований лимонний сік.

- Якщо ви використовуєте великий зефір, просто поріжте його на дрібні шматочки і після готуйте мастику так як зазначено в рецепті.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
LILI
Який потрібно брати зефір маршмелоу чи біло рожевий?
фото
admin
Звичайний білий зефір
фото
інна
скільки мастики виходить з однієї порції?
фото
naumenko
Якщо ми візьмемо зефіру 500 грам та цукрової пудри 900 грам, звісно вийде мастики 1 кг 400 г.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок