Рахат-лукум з ананасом



Рахат-лукум з ананасом


Інгредієнти:
Для цукрового сиропу:
Цукор 4 ст.
Кислота лимонна 1 ч. л.
Вода 200 мл.

Для крохмальної пасти:
Кислота лимонна 1 ч. л.
Вода кип'ячена 3 ст.л.
Крохмаль кукурудзяний 200 г

Добавки:
Крохмаль кукурудзяний 40 г.
Цукрова пудра 100 г.
Ананас 30 г.
Мигдаль 50 г.
Олія соняшникова рафінована 5 мл.

Спосіб приготування:
Для приготування десерту знадобиться цукор, лимонна кислота, крохмаль (краще кукурудзяний, але підійде і картопляний), вода, цукрова пудра, мигдаль і ананас (можна свіжий або сушений).

Попередньо необхідно підготувати інгредієнти: мигдаль очистити, підсмажити і подрібнити в ступці (не в порошок), ананас нарізати кубиками. Також форму застелити харчовою плівкою і змастити олією.

Рахат-лукум з ананасом



Далі зварити цукровий сироп: у каструлю висипати воду, цукор, лимонну кислоту, перемішати, варити на середньому вогні 5 хвилин під кришкою.

Потім періодично помішуючи варити на середньому вогні до золотавого кольору. Перевірити готовність можна взявши пробу на ложку і опустити в охолоджену воду, якщо через кілька секунд утворюється тверда прозора карамель, то сироп готовий. Це займе 7-15 хвилин. Далі накрити кришкою і залишити.

Рахат-лукум з ананасом



Тепер необхідно зварити крохмальну пасту: в каструлі змішати воду, крохмаль і лимонну кислоту. Довести до кипіння постійно помішуючи на середньому вогні.

Проварити 2-3 хвилини до тих пір поки суміш не стане злегка прозорою, однорідною і густою.

Рахат-лукум з ананасом



У крохмальну суміш помішуючи тонкою цівкою влити цукровий сироп. На повільному вогні варити до тих пір, поки маса стане прозорою і однорідною. Помішувати постійно, тому як маса буде розшаровуватися.

Рахат-лукум з ананасом



Потім вимкнути вогонь, додати горіхи і ананас, перемішати.

Вилити масу в попередньо підготовлену форму та накрити плівкою і винести в прохолодне місце на ніч.

Рахат-лукум з ананасом



Крохмаль і цукрову пудру разом просіяти через сито, потім з форми перекласти застиглий лукум і нарізати квадратами (приблизно 2,5 х2, 5 см).

Рахат-лукум з ананасом



Потім ретельно обваляти в цукрово-крохмальній суміші, перекласти в банку і зберігати в закритій ємності.

Рахат-лукум з ананасом



Смачного!

 

Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/rakhat-lukum-s-ananasom




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок