Відкрити категорії

Новорічний торт Вишня в снігу


Новорічний торт Вишня в снігу


Для тих, хто любить пісочне тісто пропонуємо чудовий рецепт. Правда, доведеться повозитися, але це того варто! Робимо невеликий тортик на двох – чотирьох.

Час приготування без просочення – 1,5 години.

Інгредієнти:
Для трубочок з тіста:
масло вершкове – 100 г;
сметана – 100 г;
борошно – 220 г;
сода – 3 г;
оцет – 20 г.

Для начинки і крему:
кокосова стружка – 25 г;
цукор – 80 г;
цукрова пудра – 80 г;
сметана – 400 г;
вишня заморожена без кісточок – 300 г в коржі і 100 г для прикраси.

Процес приготування торта.


Готуємо тісто відразу. Для цього в СВЧ розтоплюємо вершкове масло, додаємо туди сметану і соду, погашену оцтом. Починаємо перемішувати тісто ложкою прямо в тарілці.

11


Вимішуємо тісто, поки воно не відлипне від стінок посуду і сформується в кулю. Ставимо його в холодильник для охолодження і затвердіння, бо з тим, що у нас вийшло працювати не можна – воно занадто м'яке.

22


Сметану збиваємо з цукровою пудрою до повного розчинення пудри. Повинен вийти крем густої консистенції.

33

Рекламний блок
Дістаємо тісто з холодильника, розрізаємо на 4 частини, потім кожну ділимо на 3 шматочки. Половину тіста можна прибрати в холодильник, поки не використовуємо перші кульки.

44


Кожну кульку розгортаємо в довгу смужку дуже тонко, так, щоб ширини вистачило на обернення вишні. На середину кладемо вишню і посипаємо цукром, чайної ложки буде достатньо на такий маленький шматочок, хоча це справа смаку, можна і більше. До речі, цукор можна насипати першим на смужку, а потім вже класти вишню.

55


Загортаємо вишню в ковбаску. Вишню не розморожуйте, тоді вона не буде пускати сік.

66


Краї смужки потрібно закривати щільно, щоб при подальшій випічці сік не витікав.

77


Беремо форму невеликого розміру, в діаметрі приблизно 15 см і починаємо викладати наші ковбаски по колу від краю до центру.

88


Щільно уклавши ковбаски, долонею зверху приминаємо корж, щоб його поверхня вийшла більш плоскою і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.

99


Через 15 хвилин виймаємо. Ось такі коржі у нас вийшли чудові та оригінальні. Їх має бути три з такої кількості тіста.

1010


Беремо плоску тарілку за розміром коржа, кладемо перший корж і поливаємо його зверху кремом.

1111


Таким чином поступаємо з усіма коржами. Крем, що стікає, підбираємо плоскою лопаткою для торта знизу вгору, щоб поступово він увійшов у всі виїмки країв коржів. Потім посипаємо торт кокосовою стружкою.

1212


Вишні для прикраси розморожуємо, зливаємо сік і трохи підсушуємо папером. Якщо багато соку залишиться, будуть потьоки на «снігу». Викладаємо зверху і в боки, та й, взагалі, як завгодно. Торт повинен постояти як мінімум три години перед вживанням.

1313


Тортик вийшов м'яким, просоченим, а поєднання кокосової стружки зі сметанним кремом надає йому смак морозива. Приємного смаку!

Рекламний блок
Новорічний торт Вишня в снігу


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com