Булочки з корицею



Булочки з корицею


У мене часто так буває: побачу в магазині якусь смакоту, і моментально вирішую приготувати таку ж вдома. Ось і з цими булочками вийшла аналогічна історія: минулого тижня я побачила у відділі випічки в супермаркеті булочки з корицею і дуже апетитною помадкою, та ідея приготувати їх міцно засіла в голові.

Скажу чесно, що швидким або елементарним цей рецепт не назвеш. Та й калорійність в ньому зашкалює. Але все ж, якщо організм просить, чому б не побалувати? Про що анітрохи не пошкодувала!

Для приготування близько 20 булочок середнього розміру знадобляться.

Інгредієнти:
молоко – 200 мл;
дріжджі сухі швидкодіючі – 1 упаковка (11-12 г);
сіль – 1 ч. ложка;
яйця – 2 шт.;
розм'якшене вершкове масло – 180 г;
борошно – близько 4 склянок;
цукор – 1,5 склянки;
ванільний цукор – 1 упаковка;
кориця – 20 г;
цукрова пудра – 1 стакан;
сир «Маскарпоне» — 150-200 г.

В даному рецепті склянка=250 мл

Приготування булочок з помадкою.


У тепле молоко додаємо дріжджі і залишаємо хвилин на 10-15.

11


Яйця збиваємо (бажано за допомогою міксера).

22


Додаємо збиті яйця до молока.

33


Також вводимо 0,5 склянки цукру, половину пакетика ванільного цукру і 45 г вершкового масла, перемішуємо.

44


Борошно з'єднуємо з сіллю і поступово додаємо, вимішуючи тісто.

55


Головне – не перестаратися з кількістю борошна, інакше булочки будуть надто жорсткими!

66


Як тільки тісто перестало липнути до рук – значить борошна достатньо.

77


Накриваємо ємність з тістом і прибираємо підходити на 1 годину. Коли тісто готове, обминаємо його і розгортаємо в великий пласт, товщиною близько 5 мм. Змащуємо пласт 45 г вершкового масла.

88


Посипаємо сумішшю з 1 склянки цукру і кориці, залишаючи збоку не посипаною смужку 2-3 см.

99


Скачуємо пласт в рулет, щільно притискаючи його. Не посипанна смужка буде в кінці служити «швом». Рулет нарізаємо шматочками товщиною 3-4 см і кожну булочку злегка придавлюємо. Деко застеляємо папером для випічки змащуємо її маслом. Викладаємо булочки.

1010


Випікаємо в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 25 хвилин.

1111


Поки булочки випікаються, готуємо крем. З'єднуємо цукрову пудру і 90 г вершкового масла. Додаємо сир «Маскарпоне» і гарненько перемішуємо.

1212


Готові булочки ще гарячими поливаємо кремом.

1313


Коли булочки охолонуть, їх можна їсти. Нез'їдені булочки зберігати краще в холодильнику.

1414


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок