Рулет з маком



Рулет з маком


Маковий рулет може стати чудовим доповненням до будь-якого затишного домашнього застілля або ж порадувати гостей на святковому столі. При дотриманні рецептури його справді можна назвати чудовим. Він ніжно тане в роті.

Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 0,5 кг;
- тепла вода – 1 ст.;
- дріжджі – 6 г;
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 10-12 ст. л.;
- сіль – 1 щіпка;
- маргарин або вершкове масло – 50 г;
- мак – 1 упаковка;

Приготування макового рулету.


Розтоплюємо в зручній мисці маргарин (вершкове масло). Розбиваємо в миску 1 яйце.

11


Додаємо в миску попередньо просіяне борошно, дріжджі і склянку теплої кип'яченої води.

22


В отриману суміш додаємо цукор, щіпку солі і все перемішуємо до однорідної консистенції. Тісто ставимо в тепле місце на 1-1,5 години.

33


Після того, як тісто збільшилося в два рази, розкачуємо його тонким шаром товщиною близько 1,5 мм.

44


Отриманий пласт тіста змащуємо вершковим маслом.

55


Переходимо до приготування начинки. Для того, що мак став м'якше, ошпарюємо його крутим окропом, перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь, поки вся зайва рідина не випарується.

66


Рівномірно розподіляємо начинку по тісту.

77


Зверху посипаємо начинку цукром за смаком.

88


З отриманої маси акуратно згортаємо рулет, викладаємо на деко і змащуємо зверху яйцем.

99


Рулет випікати в духовці 40-50 хвилин при температурі 220 градусів.

1010


Виймаємо рулет з духовки, даємо трохи охолонути.

1111


Рулет нарізаємо на порційні шматочки.

1212


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок