Сирні ватрушки



Сирні ватрушки


Є кілька домислів, чому ватрушки назвали саме так, проте ні одне припущення не має доказів. Тому основна версія походження назви страви – це слово «ватра», яке означає «осередок» або «вогонь», а «ватрушка» означає «невеликий вогонь». Проте це і не важливо, адже головне, що рецепт приготування такого простого і ситного пиріжка все ще використовується в наші дні.

Ватрушки можна пекти майже з будь-якого тіста – пісочного або листкового і прісного. Але класичне тісто — дріжджове здобне, яке готується безопарним способом. Найбільш популярна начинка — сир. Іноді в нього додають родзинки, курагу, ванільний цукор, а також різні ягоди. Можна зробити і несолодку начинку, наприклад, зі свіжою зеленню або смаженою цибулею.

Якщо сир достатньо вологий, тоді треба віджати його, а потім змішати з яйцями. Крім того ватрушки змазують яйцем, сметаною і випікаються. Рум'яні пиріжки, тільки з духовки, виглядають просто чудово, пробуйте!

Інгредієнти:
цукор – 175 г;
сир 18% — 400 г;
яйця – 2 шт.;
борошно – 150 г;
сіль – 1/4 ч. л.;
розпушувач тіста – 3 г.

Готуємо сирні ватрушки.


Змішайте близько 100 г сиру, 100 г цукру, 1 яйце, сіль, а також 150 г борошна.

11


Крім того додайте 0,5 ч. л. розпушувача (можна взяти соди). Далі підмішуйте борошно в 2-3 прийоми на невеликій швидкості.

22


Тепер змішуємо продукти для начинки: 75 г цукру, 300 г сиру, яйце. Розтираємо все і залишаємо на хвилину, потім перемішуємо. Це необхідно, щоб цукор добре розчинився. Якщо хочете, додайте також і ванільний цукор, цедру лимона.

33


Потім змастіть вершковим маслом формочки. Відірвіть шматочки тіста, розподіліть їх за формами і викладайте в них начинку.

44


Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 12 хв. Якщо готуєте великий пиріг, запікайте його 30 хв.

55


Після цього остудіть блюдо і подавайте! Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок