Паска з родзинками і корицею



Великодні паски фото

Наближається велике свято Пасхи. Це найголовніший день православного церковного року. У дослівному перекладі на слово «паска» означає «перехід». Це воскресіння (перехід) від темряви до світла, це перемога добра над злом. Вважається, що Паска — початок весни, пробудження природи. Напередодні Великодня в будинку печуться паски і фарбуються яйця.

У нашій родині завжди дотримуються традиції, і ми завжди дружно всією сім'єю печемо паски. Готові ніколи не купуємо. Адже домашні набагато смачніше, і традиції дотримані. Хочу з вами поділитися рецептом домашніх великодніх пасок, які ми готуємо кожен рік. Цим рецептом зі мною поділилася моя улюблена матуся. Процес трудомісткий, але воно того варто. Отже, приступаємо до готування!

Інгредієнти:
молоко - 0,5 л;
цукор пісок - 700 г;
дріжджі пресовані - 100 г;
борошно пшеничне - 1,5 кг;
сіль - щіпка;
жовтки яєчні - 5 шт.;
масло вершкове - 200 г;
маргарин вершковий - 100 г;
сметана - 200 г;
ізюм - 100 г;
кориця мелена - 3 ст. л.;
білки яєчні - 2 шт.;
цукрова пудра - 400 г;
лимон - 1 шт.;
кондитерська присипка - 2-3 пакетика.

Приготування Великодніх пасок.


Спочатку готуємо опару. Підігріваємо молоко. Додаємо 2 ст. л. цукру, дріжджі, 500 гр. борошна і щіпку солі.

Великодні паски фото 1

Великодні паски фото 2

Великодні паски фото 3

Великодні паски фото 4

Замішуємо тісто як на оладки. Накриваємо нашу опару рушником, ставимо в тепле місце без протягів підніматися на 40 хвилин. Опара повинна піднятися і осипатися (після того, як відкриєте рушник).

Великодні паски фото 5

Після того, як опара піднялася і опустилася, збираємо тісто. Беремо 5 жовтків, 600 г цукру, 200 г масла, 100 г маргарину, 200 г сметани. Все має бути кімнатної температури, тому яйця, сметану, масло і маргарин з вечора вийняти з холодильника.

Великодні паски фото 6

У мисці збиваємо міксером жовтки, і поступово по 2 ложки додаємо цукор. Ретельно збиваємо.

Великодні паски фото 7

Великодні паски фото 8

Великодні паски фото 9

Потім додаємо сметану.

Великодні паски фото 10

Розм'якшене масло і маргарин. І знову збиваємо міксером.

Великодні паски фото 11

Великодні паски фото 12

Великодні паски фото 13

Далі, отриману суміш додаємо в опару. Знову збиваємо міксером.

Великодні паски фото 14

Великодні паски фото 15

Потім, поступово додаємо борошно, доки бере міксер.

Великодні паски фото 16

Повинно вийти тісто як на густі оладки. Знову залишаємо його в теплому місці, накриваємо рушником і не відкриваємо 1 годину.

Великодні паски фото 17

Великодні паски фото 18

Далі, будемо вимішувати тісто. Додаємо корицю, родзинки. Родзинки попередньо помити, висушити і перемішати з 2 ст. л. борошна, для того, щоб вони рівномірно розподілилися у випічці.

Великодні паски фото 19

Великодні паски фото 20

Вимішуємо тісто, всипаємо борошно скільки забере. Тісто має бути м'яке і відставати від рук.

Великодні паски фото 21

Залишаємо наше тісто, можна прикрити рушником, поки ми будемо готувати формочки. Слідкуйте, щоб не було протягів, поки тісто не в духовці, інакше паски можуть погано піднятися при випічці.

Великодні паски фото 22

Папір для випічки можна попередньо змастити олією.

Великодні паски фото 23

Потім, відриваємо частини тіста, скачуємо кульки, і заповнюємо форми. Форми повинні бути заповнені тістом наполовину.

Великодні паски фото 24

Великодні паски фото 25

Залишаємо їх на столі знову підходити, приблизно на 1 годину. Далі, відправляємо наші паски в духовку випікатися приблизно на 1 год., може трохи більше, при t=180 градусів. Поки готуються пасочки, готуємо глазур. Збиваємо 2 білка і 400 г цукрової пудри, додаємо сік 1 лимона.

Великодні паски фото 26

Великодні паски фото 27

Великодні паски фото 28

Глазур готова.

Великодні паски фото 29

Після того, як випічка спеклася, даємо їм трохи охолонути.

Великодні паски фото 30

І починаємо прикрашати глазур'ю і кондитерської присипкою. Все. Наші паски готові!!

Великодні паски фото 31

Великодні паски фото 32

Великодні паски фото 33

Великодні паски фото 34


Христос воскрес!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок