Різдвяний штоллен



Різдвяний штоллен


Нещодавно я вперше почула про традиційну для німецької кухні різдвяну випічку як штоллен. Виявляється, існує безліч його різновидів. Дуже захотілося приготувати один з незвичайних, некласичних варіантів.

Інгредієнти:
масло вершкове - 130 г;
тростинний цукор - 100 г;
куряче яйце - 1 шт.;
сир 5% - 200 г;
в'ялена журавлина - 50 г;
ром - 50 мл;
обсмажений фундук - 100 г;
борошно пшеничне - 220 г;
манна крупа - 120 г;
розпушувач тіста - 5 г;
цукрова пудра - за смаком.

Приготування Різдвяного штоллена.


Отже, насамперед необхідно вимочити в'ялену журавлину в ромі приблизно 3-4 години.

11


Фундук має бути обсмаженим. Якщо він у вас не такий, обсмажте на сковороді. Фундук потрібно розмолоти у велику крихту. Я це зробила молоточком.

22


Вершкове масло (100 г) дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі до розм'якшення. Потім віночком розтерти 100 г розм'якшеного масла з 100 г тростинного цукру.

33


Вбити яйце.

44


Розтерти сир і ретельно перемішати з сумішшю.

55


Вмішати в тісто журавлину з ромом і горіхи.

66


Просіяти через сито борошно з розпушувачем і частинами додавати, вимішуючи руками тісто.

77


Потім невеликими частинами посипати манною крупою і ретельно місити тісто руками.

88


Вийде круте тісто, яке не липне до рук і посуду.

99


Тісто залишити в спокої на 20-30 хвилин. Потім розкачати на присипаній борошном робочій поверхні в овальний корж, зробити качалкою борозну/поглиблення.

1010


Скласти навпіл.

1111


Перекласти на деко, застелене пергаментом.

1212


Відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім слід знизити температуру до 170 градусів і пекти ще 35-40 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою. Готовий штоллен рясно змастити вершковим маслом.

1313


Потім прикрити пергаментом і 2 шарами рушників, залишити остигати. Остиглий штоллен щедро посипати цукровою пудрою.

1414


Він виходить незвичайно смачний! Особливо мені подобається велика кількість фундука і "п'яна" журавлина.

1515


Кажуть, якщо запакувати його в пергамент і зберігати в прохолодному місці, то він пролежить близько 2 тижнів. Не перевіряла! Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок