Рогалики з яблуками



Рогалики з яблуками


Коли я дізналася, що до мене збираються в гості однокласниці з дітьми, я швиденько замісила тісто на рогалики. Яблука в саду вже поспіли, значить, питання з начинкою було вже вирішене.

Для тіста я взяла суміш молока і сметани. Саме така комбінація, на мою думку, робить рогалики пишними і м'якими. Уявіть, коли діти почули аромати випічки, пообіцяли, що прийдуть до мене в гості ще.

Інгредієнти:
молоко – 1 ст.;
сметана – 1 ст.;
яйце – 2 шт.;
цукор – 100 г;
живі дріжджі – 50 г або 2 ст. л. сухих;
вершкове масло – 30 г;
сіль – щіпка;
борошно – 350-400 г;
для начинки яблука.

Приготування рогаликів з яблуками.


Молоко відразу змішуємо зі сметаною. Сметану не потрібно брати високої жирності. Тісто не повинно бути занадто жирним, інакше йому важко буде зійти. Доводимо цю суміш до кімнатної температури. Додаємо дріжджі, трохи цукру і 1 яйце. Друге залишаємо для того, щоб змастити рогалики на противені перед випіканням.

11


Пару ложок борошна, вершкове масло і тепер сіль вводимо. Замішуємо опару. Вона постоїть 20 хвилин в теплому місці для того, щоб дріжджі вступили в силу.

22


Через зазначений час додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Залишаємо його підходити.

33


Поки тісто підходить, готуємо начинку. Яблука натремо на тертці, змішаємо з цукром.

44


Коли тісто буде готове, приступаємо до формування рогаликів. Для цього розкачуємо тонкий пласт тіста і ділимо його на 8 частин. На кінчик кожної частини викладаємо начинку.

55


Звертаємо рогалики і відправляємо їх на деко. Змащуємо яйцем і відразу поміщаємо в розігріту духовку на 30-40 хвилин.

66


Подаємо рогалики з чаєм або молоком, і, обов'язково, з гарним настроєм. Приємного вам смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок