Пиріжки з яблуками



Пиріжки з яблуками


В саду поспіли яблука, значить прийшла пора пиріжків. Це у нас в родині така традиція. Хочу поділитися рецептом з вами. Тільки перше яблучко наллється соком і ароматом, діточки біжать до мене з проханням приготувати їм пиріжки. І я готую. Так робила моя мама, бабуся, тепер роблю це я.

Пиріжки з яблуками можна смажити на сковороді, а можна пекти в духовці. Я віддаю перевагу другому варіанту, оскільки вважаю його більш безпечним для дитячого шлунка. Тісто для пиріжків я робила на дріжджах. Це теж традиція.

Так що рецепт незмінний, передався від бабусі, тепер поспішаю поділитися ним з вами..

Інгредієнти:
молоко – 1 склянка;
масло вершкове – 50 г;
борошно – 2,5-3 склянки;
яйце – 1 шт.;
дріжджі живі – 50 г;
цукор – 3 ст. л.;
яблука – для начинки.

Процес приготування пиріжків з яблуками.


Для пиріжків тісто готуємо дріжджове. Для цього в теплому молоці розпускаємо дріжджі, додаємо цукор і замішуємо опару. Дріжджі вступлять в силу хвилин через 20.

11


Потім додаємо інші інгредієнти і замішуємо тісто. Ставимо його на годинку в тепле місце, щоб підійшло. За цей час воно встигне підійти пару раз. Обминаємо його і приступаємо до приготування пиріжків.

22


Яблука натираємо на тертці.

33


Розкачуємо тісто, не дуже тонко. За допомогою склянки вирізаємо форми для майбутніх пиріжків.

44


В кружечки викладаємо яблука, пересипані цукром. Формуємо пиріжки.

55


Викладаємо їх на деко, змащуємо яйцем і відправляємо в духовку випікатися при температурі 200 градусів. 30 хвилин буде достатньо, щоб пиріжки приготувалися.

66


Склянку запашного чаю або кави будуть до пиріжків, до речі.

77


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Зоряна
Суперові пиріжки!!!
фото
Олеся
Не один раз пекла пиріжки за Вашим рецептом. Пухкенькі і смачні з різними солодкими начинками. Сьогодні хочу спекти з вишнею.Дякую за рецепт!
фото
admin
Смачного, Олеся!
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок