Пиріг з абрикосами



Пиріг з абрикосами


Абрикосова випічка дуже ароматна. Зараз, у самий розпал цього фрукта, намагаюся використовувати його скрізь, особливо в десертах. Ось і сьогодні хочу познайомити вас з рецептом пирога з абрикосами.

Абрикоси для пирога ми будемо карамелізувати. У такому варіанті ягідки не розпадуться при випічці. А тісто я готувала на кефірі.

Рецепти таких пирогів дуже виручають, коли з мінімуму продуктів хочеться приготувати щось смачненьке. А смачненьке — це ж випічка, звичайно! Для дорослих і дітей прекрасна можливість зібратися за вечірнім чаюванням.

Інгредієнти:
абрикоси — за смаком;
цукор — 1 стакан;
яйця — 2 шт. ;
кефір — 1 склянка;
вершкове масло — 50 г;
рослинна олія — 2 ст. л.;
сода — 1 ч. л.;
сіль — щіпка;
борошно — 2 склянки;
цукрова пудра.

Спосіб приготування пирога з абрикосами.


Починаємо приготування пирога з того, що закарамелізуємо абрикоси. Для цього на сковороду насипати близько 2 ст. л. цукру і стільки ж води.

11


В розтоплений цукор викладаємо половинки абрикос. Буквально через 5-7 хвилин абрикоси буду готові, але треба їх періодично помішувати.

22


Поки готуються абрикоси, зробимо тісто. Для цього зіб'ємо цукор з яйцями.

33


Збиваємо до пінки.

44


Додаємо кефір, соду, сіль і рослинне масло. Рослинна олія повинна бути рафінованою, щоб не було в багатошарового специфічного запаху олії.

55


Тепер трохи борошна і замішуємо рідке глянсове тісто.

66


Беремо форму, в якій будемо запікати пиріг. У мене силіконова. На дно викладаємо карамелізовані абрикоси.

77


Зверху заливаємо їх тістом. Розрівнюємо і відправляємо в духовку. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів 40 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою.

88


При подачі пиріг перевертаємо і посипаємо цукровою пудрою.

99


А нарізаючи порційний шматочок, ви обов'язково потрапите на солодкі і ароматні абрикоси, які своїм ароматом вже заполонили всю кухню. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок