Паска заварна



Паска заварна


Інгредієнти:
Для паски:
10 яєць + 5 жовтків,
600 г цукру,
600 г вершкового масла,
3 ст. л. олії,
2 ст. л коньяку,
цедра 2-х лимонів,
3-4 пакетики ванільного цукру,
350 мл молока,
100г дріжджів,
приблизно 2 кг борошна,
сіль,
ізюм.

Для глазурі:
2 білка,
1 склянка цукрової пудри,
1 ст.л. соку лимона.

Спосіб приготування:
2 ст. л. борошна вищого гатунку запарюємо 1 склянкою гарячого молока і добре розтираємо. В окремому посуді дріжджі розводимо іншим теплим молоком, з'єднуємо все разом і перемішуємо, додаємо дрібку солі, трохи цукру, і просіяного борошна. Перемішуємо і залишаємо в теплому місці опару на 15-20 хвилин до появи бульбашок.

11



Масло потрібно розтопити на маленькому вогні, і так і залишити в каструлі, поки зовсім не вихолоне.

22



В окремий посуд розбиваємо яйця і добре збиваємо їх з цукром, додаємо цедру з ошпарених лимонів, ваніль, коньяк, добре розмішуємо.

33



Повільно, дуже акуратно, тонкою цівкою вливаємо опару, акуратно перемішуючи. Починаємо додавати трохи борошна і замішувати тісто, коли тісто вже замісили, починаємо поступово додавати 1/2 вершкового масла, все разом місимо близько 20-30 хвилин, накриваємо чистим рушником і ставимо в дуже тепле місце приблизно на 1 годину.

44



Коли тісто підійшло, знову вимішуємо його з вершковим маслом ще близько 30 хвилин, і знову залишаємо щоб підійшло десь на 1-2 години.

55



Після цього викладаємо тісто у форми.

66



І залишаємо на 1 годину, щоб підійшло. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180С, до рум'яного стану. Все залежить від вашої духовки, приблизно 30-40 хв, якщо паски не дуже великі. Якщо великі, то час збільшити.

77



Дістаємо паски і кладемо їх на бочок остигати.

88



Змащуємо глазур'ю і прикрашаємо.

9



10



Великодні паски готові.

11



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок