Відкрити категорії

Паска


Паска


Інгредієнти:
150 мл. молока,
500 г пшеничного борошна вищого гатунку,
15 г активних (сухих порошкових) дріжджів,
150 мл цукру,
3 яйця,
150 г вершкового масла,
50 г горіхів.
100 г родзинок,
трохи ваніліну,

Спосіб приготування:
Перед приготуванням всі інгредієнти витримати при кімнатній температурі кілька годин. Беремо 2/3 борошна. Відразу висипаємо в них дріжджі. Залишаємо трохи постояти.

11



На плитці розтоплюємо вершкове масло. І збиваємо міксером цілі яйця. Коли яйця стануть пишною масою, кількома порціями додаємо весь цукор, змішаний з ваніліном. І продовжуємо збивати до розчинення цукру.

22

Рекламний блок

Залишилося перебрати і ретельно промити родзинки і горіхи. Всі заготовки готові. В борошно з дріжджами разом виливаємо все молоко і замішуємо тісто за допомогою міксера та лопатей для тіста. Тіста, як такого, спочатку не вийде. А така суміш борошна і грудок.

33



Додаємо в цю суміш розтоплене масло. Продовжуємо замішувати. Далі в нашу суміш додаємо збиті з цукром яйця. Ось тепер виходить рідкувате, але вже повноцінне тісто. Я нагадую, ми використовували тільки 2/3 борошна. І трохи пізніше, додамо решту. У наше тісто, додаємо родзинки і горіхи. І ще раз вимішуємо. Залишаємо тісто в спокої. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце постояти 30 хвилин. За цей час тісто підніметься.

44



В тісто досипати решту борошна. Якщо міксер не справляється, вимішуйте тісто руками. І додавайте борошно до тих пір, поки тісто не перестане прилипати.

55



Для випічки паски знадобиться висока циліндрична форма (згідно з канонами). Дно і стінки форми потрібно викласти промасленим папером. Форму на третину заповнити тістом. І поставити форму з тістом в тепло місце підніматися на 30-40 хвилин.

Випікати паску можна, коли тісто підніметься до половини форми і вище. Ставити в духовку, розігріту до 190 градусів Цельсія. Випікати 35-40 хвилин. Готовність перевіряти довгою дерев'яною паличкою. Але за цей час паска вже спечеться.

66



Перш ніж виймати паску з форми, дати трошки охолонути. Буде дуже смачно і красиво якщо прикрасити паску шапкою з білкового крему. Можна просто посипати паску цукровою пудрою.

Смачної паски!

Рекламний блок
Паска


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com