Горіхова паска



Горіхова паска


Паска - традиційна випічка на Великдень. Існує безліч рецептів пасок. Але сьогодні захотілося спекти щось особливе. Викладаю вам рецепт паски з горіхами, родзинками і цукатами. З даної кількості інгредієнтів виходить 2 паски. Перед тим як приступити до випікання, прочитайте деякі мої поради. Вони допоможуть вам приготувати повітряну випічку.

Поради з приготування пасок:
- Вершкове масло краще не розтоплювати в мікрохвильовій печі, а саме розімніть, залиште його танути при кімнатній температурі. Розтоплене масло погіршує структуру тіста, воно робиться темним, рветься на частини, не промішується. Виправити таке тісто можна, додавши ложку крижаної води. Воду слід поступово підливати, не перестаючи помішувати тісто.

- Тісто виходить еластичним. Воно не повинно бути рідким, інакше паски розпливуться, не піднімуться, будуть плоскими. Також погано, якщо тісто буде занадто густим: паски будуть важкими і несмачними і швидко черствіти.

- Випічку пасок краще проводити в зволоженій духовці, для цього у низ духової шафи встановіть ємність з гарячою водою.

- Готовність паски можна перевірити дерев'яною паличкою або зубочисткою. Якщо при встановленні в паску до неї прилипло тісто - паска ще сира; якщо зубочистка суха - паска готова.

Інгредієнти:
Тісто для паски:
Борошно пшеничне - 700-1000 г;
Цукор - 200 г;
Сіль – щіпка;
Розпушувач - 2 чайні ложки;
Горіхи мелені - 150 г;
Дріжджі сухі - 12 г;
Масло вершкове (розм'якшене) – 170 г;
Яйця курячі - 2 шт.;
Тепла вода - 150 г;
Цукатна суміш - 100 г;
Родзинки - жменя (або за бажанням).

Біла глазур:
Цукрова пудра - 100 г;
Білок курячого яйця -1 шт.;
Кондитерське посипання - 20 г.

Як приготувати горіхову паску.


Цукатну суміш промити, залити гарячою водою, відкласти в сторону.

11


Приготуємо тісто для паски. У глибокій мисці змішати просіяне борошно (2/3 частини), 2 чайні ложки розпушувача, щіпка солі, 200 г цукру піску, 150 г перемелених горішків. Додати сухі дріжджі, гарненько все перемішати.

22


Потім додати 2 курячих яйця, 150 г теплої води (температура води повинна бути не вище 35 граудусів). Замісити тісто, додаючи поступово шматочками розм'якшене масло (170 г).

33


Цукатну суміш відкинути на сито, дати стекти зайвій рідині. Додати цукатну суміш в наше тісто. Перемiшати, щоб цукати рівномірно розподілилися по всьому тісту.

44


Викласти тісто на стіл, додати решту просіяного борошна, гарненько вимісити його. Якщо тісто рідкувате додайте ще борошна. Якщо тісто щільне додайте трохи рослинного масла. Тісто перекладіть в миску і накрийте його тонким бавовняним рушником. Поставте чашу з тістом в тепле місце для вистоювання на 40-50 хвилин.

55


Тісто розділіть на 2 частини (руки попередньо змочіть рослинним маслом, щоб воно не прилипало). Скачайте круговими рухами кулі. Кожен шар покладіть у форму для паски (у мене паперові), рівномірно розподіліть тісто, злегка притискаючи. Форма повинна бути заповнена за обсягом на 50% (тісто ще підніметься).

66


Форми з тістом поставити на деко, накрити, знову ж рушником і залишити при кімнатній температурі на 40-50 хвилин для чергового підйому. Потім великодні паски поставити в заздалегідь розігріту до 170-180 °С духовку. Печемо паски протягом 30-40 хвилин. Перевірити готовність паски дерев'яною паличкою.

77


Паски остудити, потім полити глазур'ю.

Як зробити глазур з цукрової пудри?


Відокремте білок від жовтка. Просійте через сито цукрову пудру (це потрібно щоб не було грудочок). Білок 1 яйця помістіть в чисту суху чашу, додайте цукрову пудру. Перемішайте виделкою або вінчиком. Збийте білок з цукровою пудрою міксером до отримання однорідної білої маси (2-3 хвилини достатньо).

88


Нанесіть цукрову глазур на повністю остиглу горіхову паску за допомогою ложки або пензлика. Відразу прикрасьте посипками, так як глазур застигає дуже швидко, протягом декількох хвилин.

Світлої Пасхи!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок