Клафуті з вишнею



Клафуті з вишнею


Клафуті - французьке блюдо, ягідний десерт. На мій погляд, це щось середнє між запіканкою, пирогом і омлетом. Порівняння з омлетом, звичайно, не зовсім правильне, так як омлет до десертів не належить, просто в рецепті досить багато яєць.

Цей кисло-солодкий десерт хороший для літа, коли багато свіжих ягід і фруктів. Але так як класичний клафуті саме з вишнею, а її в мене в морозилці багато, я вирішила зробити цей десерт, не чекаючи літа.

Інгредієнти:
- 200-400 г замороженої вишні;
- 4 яйця;
- 1-2 склянки вершків або молока (у мене вершки і молоко навпіл);
- 80 г борошна;
- 40 г цукру або цукрової пудри;
- кориця мелена.

Як приготувати клафуті з вишнею.


Дістала вишню з морозилки і, не чекаючи, коли вона повністю розмерзнеться, вийняла з неї кісточки.

11


Яйця збила з цукром.

22


Додала борошно, розмішала.

33


Вилила молоко і вершки, ретельно перемішала міксером, щоб не було грудок. Вийшло досить рідке тісто.

44


Формочки змастила рослинним маслом.

55


Виклала вишню.

66


Залила її тістом.

77


Випікала 20 хвилин при температурі 220 градусів.

88


Присипала сумішшю цукрової пудри і кориці.

99


Чудовий сніданок, десерт або полуденок для дорослих і дітей готовий.

1010


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок