Як приготувати плюшки



Як приготувати плюшки


Інгредієнти:
Тісто:
500 г борошна вищого сорту;
20 г дріжджів пресованих або 1,5 ч. л. сухих ;
5 г солі;
110 г цукру;
70 г вершкового масла;
150 г (160 мл) молока;
48 г (55 мл) води;
5 г яйця ;
1 ч. л. ванільного цукру.

Обмазка для булочок:
25 г яйця;
20 г вершкового масла;
4 ч. л. цукру.

Як приготувати плюшки з фото.


За годину до приготування дістаємо з холодильника масло, воно повинне добре розм'якнути. Змішуємо воду з молоком, підігріваємо до теплого стану. Подрібнюємо руками пресовані дріжджі, додаємо їх в молоко, туди ж насипаємо 1 ч. л. цукру і 1 ч. л. борошна, перемішуємо. Накриваємо посуд з дріжджами рушником або затягуємо плівкою, відправляємо в тепле місце на 5-10 хвилин. За цей час дріжджі спливуть на поверхню і злегка розійдуться, сильного бродіння не буде.

11


В цей час збовтуємо виделкою яйце. Тільки 1 ч. л. яєчної бовтанки піде в тісто, решта буде змащувати плюшки. Просіюємо в миску борошно, додаємо цукор простий і ванільний, сіль, 1 ч. л. яєчної бовтанки, молочно-дріжджову суміш.

22


Замішуємо грудку тіста. Якщо відчувається, що на дні миски залишається борошно і рідини явно недостатньо, то додаємо 2-3 ст. л. теплої води, не більше. Тісто активно не вимішуємо, на цьому етапі головне, відчути його консистенцію, воно повинно бути не надто щільне, податливе. Додаємо в тісто розм'якшене вершкове масло (не топлене, а саме м'яке), починаємо перемішувати.

33


На цьому етапі головне - не впадати у відчай. Місити тісто потрібно буде не менше 10 хвилин. На початку приблизно пару хвилин тісто буде дуже масляним і незрозумілим. Потім стане дуже липким і буде приставати до рук і робочої поверхні. Борошна додавати не можна, потрібно місити і місити. Зручно користуватися спеціальним скребком або силіконової лопаткою, щоб збирати тісто з робочої поверхні в купу.

44


Через 5-6 хвилин після початку замісу тісто стане не таким липким і почне збиратися в кулю, а ще через кілька хвилин вимішування і зовсім перестане липнути і стане гладким, податливим, масляним колобком. Якщо не зупинятися на півдорозі, і не додавати борошна, то вийде відмінне тісто.

55


Тісто викладаємо в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце, до батареї, або злегка прогріту до 30 градусів і вимкнену духовку на 2 -2, 5 години.

66


Тісто з додаванням олії підходить повільно, і тепло йому необхідно.

77


Готове тісто ділимо на порції, зазвичай це 9 порцій по 100-110 г кожна. Формуємо кульки і укладаємо їм під рушник на 20 хвилин. За цей час кульки помітно збільшаться в розмірах.

88


Кожну кульку розкочуємо качалкою в млинець розміром з блюдце, змащуємо розм'якшеним вершковим маслом.

99


Звертаємо млинець в джгут.

1010


Кожен джгут перегинаємо навпіл швом всередину, кінці його накладаємо один на інший і скріплюємо. Розрізаємо заготовку з боку згину, не доходячи до скріплених решт на 2 см.

1111


Беремося за краї розрізу руками і розгортаємо плюшку так, щоб вийшло «сердечко».

1212


Укладаємо плюшки на пергамент на пристойній відстані один від одного, накриваємо рушником і даємо настоятися протягом 60 хвилин в теплому місці. Я це роблю у ледь теплій духовці.

1313


Тепер ці плюшки змащуємо яєчною сумішшю, посипаємо цукром, приблизно по половині чайної ложки на булочку.

1414


Випікаємо в духовці 15-20 хвилин при температурі 170 градусів. Духовку попередньо не розігріваємо, поки вона нагрівається, плюшки встигають ще трохи підійти.

1515


Готові гарячі булочки накриваємо збризнутими водою рушником і даємо їм охолонути. Зберігати їх краще в герметично закритому посуді, так вони і на другий день залишаться м'якими і смачними.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок