Кекси з шоколадом



Кекси з шоколадом


Для цього рецепта Вам знадобляться так звані шоколадні чіпси. Ні, це не картопляні чіпси з шматочками шоколаду, як можна подумати, це маленькі шоколадні шматочки, які використовуються спеціально для випічки. На заході вони дуже часто використовуються при приготуванні десертів, та й у нас вони іноді трапляються в магазинах, хоч і не так часто.

Їх можна, звичайно, замінити шматочками шоколаду, але за складом вони відрізняються високим вмістом какао-масла і тому дуже швидко і рівномірно розчиняються, чого важко досягти з звичайним шоколадом. Хоча для цього рецепта це не так важливо.

Інгредієнти на 12 штук:
2 склянки борошна;
1/2 склянки цукру;
3 чайні ложки пекарського порошку;
1/2 чайної ложки солі крупного помелу;
1 стакан молока;
1/3 склянки виноградного масла;
1/2 чайної ложки екстракту ванілі;
1 яйце;
3/4 склянки шоколадних чіпсів;
3 столові ложки білого цукру;
2 столові ложки темного тростинного цукру.

Як приготувати кекси з шоколадом.


Змішати всі сипучі інгредієнти у великій мисці і додайте до них шоколад. Якщо Ви не знайдете справжніх шоколадних чіпсів, то просто роздрібніть шоколад на дрібні шматочки. Але кидайте їх прямо в суху суміш, тоді вони не осядуть на дні кексів, як якщо б Ви додали їх в готове тісто.

11


Перемішайте, щоб маса стала однорідною, на скільки це можливо.

22


В іншу миску, розміром поменше, розбийте яйце і відміряйте екстракт ванілі.

33


Додайте виноградне масло. Його можна замінити кокосовим або легким оливковим. Соняшникову олію краще не використовувати, хіба тільки у випадку, коли ситуація абсолютно безвихідна, але будьте готові до того, що тісто може вийти не зовсім таким, як треба.

44


Додайте молока, візьміть те, що має більш високий відсоток жирності. Тепер збивайте.

55


Влийте суміш у миску з сипучими інгредієнтами.

66


Гарненько все перемішайте.

77


Вставте паперові формочки для кексів у форму для запікання.

88


Викладайте тісто в кожну формочку, по кілька ложок на кожну, тільки не наповнюйте з верхом - кекси повинні піднятися.

99


Форми повинні бути заповнені приблизно на дві третини.

1010


Змішайте білий і темний, тростинний цукор.

1111


Ретельно змішайте.

1212


Викладіть кілька ложок на кожен кекс.

1313


Помістіть форму для випічки на середню полицю в духовку, розігріту до 190 градусів, і випікати 18-20 хвилин. Можливо, знадобиться трохи більше або менше часу, так що слідкуйте уважно, щоб не перетримати і не підпалити кекси.

1414


Остудіть і тільки потім знімайте з деко.

1515


Обережно, не попечіть пальці.

1616


Зверху кекси повинні вийти цукровими і хрусткими.

1717


Всередині вони будуть м'якими і просочаться ароматом шоколаду.

1818



Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок