Апельсиновий кекс



Апельсиновий кекс


Слідуючи простим рецептом і використовуючи мінімальний набір продуктів, буквально хвилин за 40 можна створити маленьке диво - спекти просочений ароматним соком чудовий розсипчастий кекс з апельсиновою цедрою.

Яйця, масло, борошно і цукор напевно знайдуться в кожному будинку, так і апельсини в зимовий час - зовсім не рідкісні гості. І якщо побіжний огляд показав, що у вашому арсеналі є все необхідне, не відкладайте на потім - засукайте рукави і порадуйте домашніх ніжною апетитною випічкою.

Інгредієнти:
200 г борошна;
пара яєць;
100-140 г цукру (орієнтуйтеся на ступінь солодощів апельсинового соку і свій смак);
2 невеликих або 1 великий апельсин;
100 г (можна трохи більше) вершкового масла;
чайна ложка розпушувача;
щіпка ваніліну або чайна ложка ванільного цукру.

Як приготувати апельсиновий кекс.


Апельсини ретельно миємо й акуратно, тоненьким шаром, зчищають з них цедру.

11


Підключаємо до справи соковитискач для цитрусових і добуваємо апельсиновий сік - трохи більше половини стандартної склянки або келиха.

22


Прийшов час зайнятися основою тіста, для чого слід з'єднати розм'якшене або розтоплене вершкове масло з яйцями, цукром і ваніліном. Масу акуратно перемішуємо, не збиваючи.

33


В отриманий «мікс» додаємо апельсиновий сік з цедрою і знову вимішуємо вміст ємності.

44


Борошно з'єднайте з розпушувачем і відправляємо слідом за цедрою.

55


В результаті змішування всіх інгредієнтів отримуємо однорідну напіврідку масу.

66


Готуємо форму для випічки, покриваємо її внутрішню поверхню тонким шаром масла і акуратно виливаємо тісто всередину.

77


Ставимо форму в духовку і встановлюємо відповідний температурний режим - близько 180-190 градусів. Хвилин через 40 перевіряємо готовність за допомогою тонкої дерев'яної шпажки (зубочистка може виявитися закоротка). Виймаємо з духовки готовий рум'яний шедевр.

88


Апельсиновий кекс неймовірно виглядає апетитно - сонячний колір, повітряна пориста структура, а запах!

99


Остиглий кекс прикрасьте легким сніжком з цукровою пудрою і подавайте до столу.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок